Jag äter djur!

Ville bara ha det sagt då hela det gröna skogstemat som bloggen har just nu kan få folk att misstänka annat.

Jag tål mycket skit, men kalla mig fan inte för vegetarian!


Jag har däremot dödat växter lite då & då med men mest för skojs skull...

Trött...

Jag är trött på att alltid ställa upp för andra,
när ska någon ställa upp för mig?

Rosa bandet Vs Blå bandet

Satt och funderade på vad fan jag ska göra med den här jekla sidan när det kom upp ytterliggare ett av dessa reklamavbrott på TV och de pratade om att donera pengar till forskningen runt bröstcancer.

Nu tycker jag ju att hela kampanjen "rosa bandet" är bra och om man kan komma fram till bra botemedel till bröstcancer så skulle det rädda en massa kvinnor från döden eller (i bra fall) ett liv där de får gå runt utan en del som de nog helst vill behålla.

Men, när jag såg detta så kom jag att tänka på den manliga motsvarigheten. Prostatacancer som fler och fler män får diagnosen, den har ju också en kampanj. Blå bandet som den så fint heter (nej nej, inget könsuppdelat med rosa för kvinnor och blått för män :P). Blå bandet kunde jag ju ta min design efter tänkte jag iaf och så en extremt blå sida framför mig med det blå bandet i headern som en symbol för vad jag tänkte på.

Nåväl. Gick in på google och skrev bara "blå bandet" för att få tag i lite fina bilder på detta, vårt (vi män) fina band för vår kamp mot denna cancer som dödar 50% fler män än det dör kvinnor av bröstcancer.

Det finns inte att hitta om "blå bandet", inte mycket alls. Allt jag behövde var en jekla bild på ett blått jävla band och jag kunde inte ens hitta det. Vad fanns det då? Jo, två grabbar som paddlar runt jorden för den goda sakens skull, det fanns. Applåder för dem, verkligen, men annars så var det bara hemsidan för prostatacancerförbundet. Det och en berättelse om hur någon blev religös i ett fängelse för att han läste bibeln.

Visst, bröstcancer är hemskt o så, men varför finns det ingen motsvarande kampanj för oss män? Det dör trots allt fler män av prostatacancer än det dör kvinnor av bröstcancer, betyder inte det att vi borde göra något åt det?

Så min fråga blir såklart, Vad beror detta på?
Beror det på att män inte bryr sig så mycket så ingen engagerar sig? Svårt att tro det, men så kanske det är? Jag tror mest på trenderna dock. Man kan inte skriva en rad någonstans som fokuserar helt på män utan att genast bli påhoppad med feministiska slagord och kallad allt möjligt från svin till gammal instängd bakåtsträvande gubbe. Varför är det så? Kvinnor kan man lyfta fram så mycket man vill i media utan problem men inte män. Och ursäkten är "jämnställdhet"?. Är inte jämnställdhet att det ska vara lika?

Skulle vilja se en riktig blå bandet kampanj någon gång iaf. En som får lika mycket uppmärksamhet i media som rosa bandets kampanj. Det är faktiskt viktigt det med.

De fina svaren jag fick när jag sökte på blå bandet, resp. rosa bandet finns fin screen på nedan.

RSS 2.0