Första ensamma natten...

Japp, första natten utan lilltjejen här och den blev som vanligt sömlös. :(

Vädret står sig...

Ah,  vaknade tidigt idag och redan strålande sol oh bännande värme. Blir samma som igår, dra till badsjön med lilltjejen.

Måste passa på att njuta, det är nu (kl. 10:40) exakt 7 timmar och 20 minuter innan jag måste låta lilltjejen åka hem till hennes mamma. Så ut och ha kul som tusan nu är det som gäller för sen är man själv i två veckor igen...

Nåväl. Sol före blogg! Bye...

Snabbcheck...

Kollade snabbt besökarstatistiken idag. 7 besökare.. hehe :P

Annars har det vart full rulle (blir det frulle?) hela dan. Termometern visade på 48.8 grader i solen och 29 grader i skuggan idag och vi har vart ute så gott som hela tiden.

Idag har jag en av grannens ungar här med så det blir "sova-över"-kväll. Tror aldrig jag haft det förr. Får se hur lilltjejen klarar av det. Antingen blir hon duktigare eller värre, brukar va så iaf. :)

Sommar, sol och små skrikiga ungjävlar...

Ja inte min lilltjej förstås. Men  alla andra ungar :P

Har haft två underbart varma och soliga dagar nu och det ska visst fortsätta så här framöver. Underbart! I onsdags var jag och lilltjejen i Simsjön som ligger strax utanför stan. Eftersom min moster har en sommarstuga där så varvade vi badandet med att grilla och sola och bara umgås (och en massa bus, funkar inte utan bus :P). Helskönt.

Sedan i torsdags (igår enligt min klocka :P) så for vi iväg till Hjo och badade på Hjo-badet där. De har bassängerna precis bredvid Vättern så man har en strandkant vid vättern att slå sig ner på och sedan kan man varva friskt mellan att bada i sjön och att bada i bassäng. Sist jag var där var jag nog 15 år så det var ett jekla tag sen, men stället har inte ändrats någonting alls, förrutom att det var varmare i Vättern än vad jag mindes.

Vättern, En stor kall sjö. Perfekt att doppa sig i en massa för att sen slänga sig i en bassäng och känna värmeskillnaden. Det får bassängen att kännas som den är 30 grader varm hehe.


Nåväl. Var två underbara dagar iaf. Jag har dessutom kastat min dubbelsäng och införskaffat en 140-säng/soffa. Det där med att bäddsoffor inte är sköna att sova i som jag hört hela tiden, det stämmer inte in på den här. Den är snarare en säng som går att göra till soffa då den är stabil, har massiv botten och riktiga sängmadrasser. Sover bättre än någonsin i den nu och eftersom jag bara bor i en två så innebär det att jag på dagarna gör om den till soffa och *vips* så har lilltjejen sitt egna rum utan pappas stora säng ivägen. Perfekt!


Japp, känns som vi går mot ljusare dagar (jaja, efter midsommar går man mot mörkare, jag vet, men inte i sinnet :P).


Lilltjejen som fiskar med hov från ett träd i Simsjön och som värmer sig efter ett kallt dopp i Vättern i Hjo...

Apache webserver

Afaan... Sitter och mekar med egen webserver nu och försöker förstå mig på hur skiten funkar. Lite småkul är det men just nu leker jag med ikoner (inte alls klart) och hur den allting visas automatiskt.

Får se om man orkar göra något intressant av det i framtiden, men just nu har den mitt intresse  i ett fast grepp.  Nåbäl, nu är det sommar igen iaf, strålande väder och hur varmt som helst så dags att dra mig till sjön med lilltjejen. :D

Skulle gärna lägga ut adressen här, men med tanke på det "temprära" innehållet jag har där så kanske jag får besök av herr blå om jag lägger upp den här, vem vet vem som råkar läsa här. :P (Inget kinky, bara typ, lite tankade låtar, filmer etc...)
Nåväl.. SUNSHINE!!!

7 besökare...

Juppz. Hela 7st besökare har jag på denna sida har jag lagt märke till. Och inte bara att jag såg det idag utan varje dag är det samma sak. 7st besökare...

Vilka är ni igentligen? :P

BaDAnKa

Eftersom jag är en man som står vid sitt ord så har jag nu när min käre kamera *sakna* är på lagning fått finkamma nätet istället efter "andrahands"-bilder av alla de plastankor som jag så fint lovade herr Joel.

Så här är de. Släck ner, ta fram handkrämen och njuuut...

















Och som en avslutning, den stora "grand finale" så kommer resten här...
(Hmmm... VM i badanka någon?)











Letar förrövrigt efter ett script som kan byta bakgrunden på bloggen automatiskt några gg varje dag :P




Apati

 Från Wikipedia

 Apati (från gr. απάθεια, apatheia, ung. ingen sinnesrörelse) innebär en frihet från sinnesrörelse (affekt), en likgiltighet och känslolöshet. Inom psykologin är apati en benämning för när en individ ställer sig likgiltig inför aspekter av det emotionella, fysiska eller sociala livet.

Klinisk apati anses vara en upphöjd nivå, en medelnivå kan ses som depression och en extrem nivå som en typ av dissociativ störning. Apati kan vara objektspecifik, mot en person, ett objekt eller en omgivning.

Apati var i det gamla Grekland det sedliga idealet för cynikerna och stoikerna. Den stoiske vise skulle inte låta leda sig av känslor; han borde därför inte låta dem ta den våldsamma formen av sinnesrörelser, utan genom insikten om att njutningen inte är något i och för sig gott, smärtan inte något i och för sig ont, behärska dem och i stället låta leda sig blott av sitt förnuft. Detta var enligt stoikerna den sedliga apatin.

Ångest...

Vafaan, som många andra är man ju fast med att läsa herr Joels blogg varje dag, men nu jävlar slutar han ju skriva.
Fy dig Joel! (usch vad jag låter som en jekla fjårtis här :P)

Nåväl.. Here goes:

Ångest

Från Wikipedia

Ångest är ett sinnestillstånd som karaktäriseras av rädsla eller oro, som ger kroppsliga uttryck. Detta kan vara en upplevd känsla av spänning eller tryck mot bröstkorgen, onormala hjärtslag, smärta i bröstet eller andfåddhet. I vissa fall beror ångesten på förändringar i hjärnan. I andra fall hör den ihop med andra medicinska problem eller psykisk sjukdom.

Man kan säga att ångesten har en kognitiv, en somatisk, en känslomässig och beteenderelaterad komponent. Den kognitiva komponenten är en förväntan om en diffus och osäker fara. Den somatiska komponenten är att kroppen förbereder sig för att hantera hot, en så kallad krisreaktion: blodtrycket och hjärtslagsfrekvensen ökar så att blodflödet ökar. Detta styrs i högre grad till skelettmusklerna. Aktivitetsnivån i immunsystemet och matsmältningen dämpas. Bland de yttre kroppsliga tecknen på ångest finns blekare hy, svettning, darrning och vidgning av pupillerna. Den känslomässiga komponenten består av rädsla eller panik, illamående och frusenhet. Den beteenderelaterade komponenten har både frivilliga och ofrivilliga delkomponenter. De handlar om att undvika eller undfly den tänkta yttre orsaken till ångesten. Dessa beteenden är ofta, men inte alltid, till nackdel för den person som lider av ångest. Ångest är inte alltid sjuklig och skadlig. Funktionen av ångest är att höja beredskapen inför en kommande fara. Ett visst mått av ångest i rätt situation är alltså adaptivt, medan en överdriven ångestreaktion i stället sänker prestationsförmågan. Detta förhållande observerades redan 1908 av Yerkes och Dodson, och kallas därför Yerkes–Dodsons lag.

Ångest anses beröra nervbanor i amygdala och hippocampus. Med datortomografi har man kunnat observera att personer som möter obehagliga och potentiellt skadliga stimuli, som till exempel äcklig lukt eller smak, får ett ökat blodflöde i dessa delar av hjärnan. I dessa situationer rapporterar försökspersonerna också en lätt ångest. Detta visar att ångest kan vara en skyddsmekanism som är utformad för att hindra att organismen utsätts för fara, till exempel genom att man äter ruttnande föda.

Inom psykiatrin kategoriseras en grupp ångestrelaterade störningar som ångestsyndrom. Dessa inkluderar paniksyndrom med eller utan agorafobi, agorafobi utan paniksyndrom, specifika fobier, social fobi, tvångssyndrom, posttraumatiskt stressyndrom, akut stressyndrom, generaliserat ångestsyndrom och substansbetingat ångestsyndrom (t.ex. ångest som biverkan av ett läkemedel mot någon helt annan sjukdom eller ångest orsakad av kontakt med något ämne som kan ge neurologiska skador).

Ångest tas även upp av filosofer, bland andra Søren Kierkegaard och Jean-Paul Sartre skrev mycket om ångest.

 


 

Panikångest

Från Wikipedia

Panikångest, känsla av svår ångest, panik och ofta rädsla för sitt liv som uppkommer hastigt och utan någon synbar yttre anledning. Uppstår ofta i pressade situationer men kan för vissa komma till synes oväntat. Vanliga symptom är hjärtklappning, yrsel, ansträngd andhämtning, bröstsmärtor, kvävningskänslor, domningar, känsla av att hjärtat stannar eller tro att man håller på att dö.

En typisk händelse är att en person drabbas av en panikattack en första gång utan yttre anledning, kanske för att han eller hon märkte något märkligt men harmlöst fysiskt symptom och blev rädd, varefter kroppens normala, men obehagliga, adrenalinsvar misstolkas. Efter den obehagliga upplevelsen börjar personen känna rädsla för att det ska hända igen och börjar därför noggrant känna efter i kroppen efter eventuella kroppsliga symptom, tex hjärtslag eller puls, som kan förvarna för en ny attack. Detta ökar drastiskt risken för att det ska hända igen. Känslan av att dö, eller att hålla på att dö, är ofta så stark att man vid den första attacken ofta söker akut läkarvård, vilket man bör, då det kan vara något fysiskt fel, men som regel efter kontroll av tex ekg konstateras ofta panikångest. De flesta inom vården är kunniga inom området och noga med att förklara för patienten att det var korrekt att uppsöka läkare och det är viktigt att man inte känner sig dum, att känslan ofta är såpass kraftig att man fruktar för sitt liv. Det är dock inte ovanligt att man inte känner sig helt övertygad om att det verkligen inte är något fysiskt fel, att man tror att läkaren har missat något. Det kan ta väldigt lång tid att verkligen förstå att det är panikångest och att det är den egna kroppen som spelar en ett spel. Vissa patienter blir botade bara av att få veta att det är den här onda cirkeln som ligger bakom deras symptom. Medan andra behöver professionel hjälp under flera år för att komma ur det. Det är dock viktigt att förstå att det är en diagnos och att man inte skall känna sig dum, fånig, löjlig eller skämmas för utan att man skall bli tagen på allvar, att det är mycket jobbigt att råka ut för och att man inte skall dra sig för att söka hjälp.

Den drabbade personen kan börja dra sig undan från sociala aktiviteter av rädsla för vad andra ska tro och tycka, något som kan leda till komplikationer i form av social fobi, cellskräck och torgskräck. Panikångest kan numera ofta framgångsrikt behandlas med kognitiv beteendeterapi.

Panikångest kan uppstå när en person känner rädsla för att bli ensam eller misslyckas på annat sätt i livet under stark och/eller långvarig stress.

 


 

 

Nåväl. Idag får jag hem en stor fet jekla bäddsoffa iaf så jag äntligen kan slänga ut dubbelsängen. När man bor i en tvåa och har en lilltjej på 4 år så behöver hon allt utrymme hon kan få i det rummet. Äntligen kan hon få det. En sooffa på dagarna och hela rummet är hennes lekrum, sen är det snabbt fixat till att bli ett sovrum när det är läggdags. Gott.

Detta kommer antagligen se till att jag blir mycket bättre på att bädda sängen varje morgon med. Eller ja, iaf de veckorna lilltjejen är här. Hehe...

 

Förövrigt så har lilltjejen sin första lösa tand så snart är det en söt liten tjej med en stor glugg som kommer le och skratta här. Helvete vad tiden går fort. Det är sådana här saker som gör att man känner av hur fort tiden rusar iväg. Men innan gluggen dyker upp så antar jag att jag kommer få stå ut med en lilltjej som springer runt och tjatar om att man ska kolla på hennes tand och sen smilar upp sig för att visa en tand hängandes på en liten tråd kött. Så var det när jag var liten iaf och många andra ungar gör ju så. :P

 

Lilltjejen har börjat med en massa grimaser med. Höll på att garva ihjäl mig i veckan. Hon sprang runt och pekade på sig själv, vred huvudet lite, räckte ut tungan och grimaserade. Jaqpp, det är typ hela hennes "roliga min". När jag frågade min mor vart i helvete hon fått den grimasen ifrån så visade min käre mor mig en bild på mig när jag var i lilltjejens ålder. Tro faan jag gjorde exakt samma jekla min hahah... Antar att vissa saker är genetiska :P

 

Ajja.. over and out...


Ibland är man helt övergiven...

Vissa dagar känns det som om alla undviker en. Som idag, ingen polare man ringer svarar. Då känns världen helt tom och öde.. Men men.. Får leka vidare med lilltjejen :D           

Ny design...

Japp.. Nu har jag äntligen (?) haft så jekla tråkigt så att jag skapade en ny liten design.
Igentligen skulle jag bara göra en header och sno åt mig en grund-design att använda, men eftersom den gamla designen använde en massa fler "attributer" så var jag tvungen att lägga till dem i nya med. Allt för att inte det skulle lysa lite rött här och var...


Nu undrar ni säkert vad jag snackar om. Ifall allt fungerat som det ska så ser ni nämligen ingen direkt skillnad på designen här, men ack så ni bedrar er.

Om ni kollar under klockan till höger så ser ni att allt ni behöver göra för att se den nya designen, det är att klicka i en liten cirkel och välja den. Efter det kommer den nya designen att alltid vara igång på er dator (om ni inte rensar den på cookies förståss, då drar den sig tillbaka till gamla igen).

Ja just det ja, om ni inte tillåter cookies så kommer det ju inte funka...



Ajja.... Tog faan så lång tid att fixa skiten iaf. Eftersom jag har den gamla designen som grund så ligger den i bakgrunden hela tiden och den nya designen laddas in över den gamla. Det innebär att allting som står i den nya designen har "företräde" inför allt som stod i den gamla. Och det var här som skiten tog tid...

All kod som fanns i gamla designen behövdes inte finnas med i nya. T.ex. så var den svarta texten i nya designen inte inskriven eftersom webläsarna väljer svart som standard. Men det innebar ju då att texten blev äckligt röd och förstörde hela designen eftersom den gamla designens kod låg kvar och var oförändrad (då inget i nya koden ändrade den)

Ehm.. rörigt va? Jag har iaf fått lägga till en jekla massa kod för hand trots allt för att täcka över de luckor i koden som fanns.





Jag vill ha en liten kommentar om hur det fungerar iaf. Alla datorer är ju olika, så om det ser bra ut, tjohooo.. och om det ser skit ut så ja.. dra ett A4 i "springan" för jag gjorde mitt bästa. Men alla felaktigheter vore tacksamt om det "rapporterades" så kanske jag kan fixa det :)

Bye bye...

Kameran kaputt!

Faan. Lilltjejen trodde hon var fotograf och lånade min fina lilla digitalkamera. Slutade med att jag nu har en hel jävla bunt kort på min grannes lägenhet (det var där vi var) och att kameran inte fungerar längre.

Eller ja, den fungerar att ta kort i dagsljus med, men blixten är sprängd. Att tappa/slänga den i backen 3 gg räckte uppenbarligen för att spräcka höljet och kvadda blixten.

Så med kameran på lagning så sitter jag här och bara önskar att jag kunde ta kort, trots att jag antagligen inte skulle tagit ett enda just nu om jag haft den. Men eftersom lilltjejen och jag är lediga helt i två veckor från dagis och allt annat så hade det ju vart skönt att ha den då.


Dessutom har jag problem att hitta badankor i plast att ta kort på om jag inte har kameran och det har jag ju lovat att jag skulle göra. :P

Kaffe!

Vaknade idag och upptäckte att jag inte hade något kaffe kvar. Att det kan kvadda en dag så är helt otroligt så för alla i min omgivnings skull och för min egen skull så är det väl ett måste att fixa nytt :p

Klamydia?

Hur många har någon gång fått det?
Har själv haft det en gång iaf och önskade jag hade hittat denna låten då haha:

Rasist? Javisst!

Satt och funderade över "rasismen" i landet.
Jag och polare har diskuterat ganska gott och länge över hur rasismen i landet är.

När jag tänker bakåt över vilka mina vänner var förr och vilka jag umgicks med så var en stor del av de personerna negrer (ja, usch, jag använder det ordet) men nu så kan jag inte komma på en enda vän som jag umgås med som är neger. Det har ändrats så, och inte av fritt val, nej bej.. Det är bara så det har blivit. I dagens samhälle så har det automatiskt delats upp mycket mer mellan alla olika folkslag mot hur det var när jag var tonåring, och jag tror att den största (eller iaf en stor) boven i dramat är all antirasism-tjafs som drar genom landet.

Tänk själva.
Man får inte säga neger, nej nej. Då är man ju rasistisk enligt många. Neger som bara är en benämning för svart (till skillnad på ordet nigger som faktiskt användes som en benämning för slav.) Man får inte säga negerboll (vilket jag är uppvuxen med att det heter och därför alltid kommer säga) utan man ska säga chokladboll. T.o.m. en glass som blev döpt Nugger var genast tvingad till att döpas om eller tas bort då moraltanterna genast började predika om det rasistiska i det hela.

Så vad händer? Grupperingarna mellan folkslagen ökar. Sverigedemokraterna slår sig fram starkare än någonsin och vi får en fördelning av alla folkslag som är större än på länge. Och trots detta så reagrerar ingen utan alla fortsätter ihärdigt att klamra sig fast vid att det handlar om vad och hur vi säger saker!

Jag håller iof med om att hur vi säger saker till andra människor spelar roll. Men så är det ju med allt. Jag kan kalla en tjejkompis för "bitch" och få ett leende tillbaka, men skulle jag skrika det efter okända tjejer på stan skulle de antingen bli ledsna eller förbannade, men antagligen både och.


Nepp...
Det här landet behöver gå igenom hela sin syn på rasism och börja se ALLA människor som lika. Tro mig, vi gör motsatsen nu. Jag kan kläcka ur mig "svartskalle", "neger" och alla möjliga andra ord för olika människor, men inte annorlunda än vad jag skulle säga "blondin", "rödhårig", "fräknig" och många andra saker som är helt ok att säga... heck.. Säger till och med "jävla svenne" till folk ibland. Men aldrig med något ont i det.

Men neeej, så får man inte göra. Jag måste faan vara rasist om jag säger så. Skit i att de jag säger det till säger det samma om dem själva och ser inget ont i det. Det här jävla landet är så jävla fastlåst i sin trånga syn ibland att det är sjukt.


Tänk er själva...

Du träffar tre människor. En blondin, en grek och en amerikan. Amerikanen råkar vara neger.

Du kan nu reagera på två sätt (och nu ska du tänka dig att det är tre trevliga människor som du verkar tycka är intressanta och vill prata mer med).

Antingen så kan du snacka med dem som med vem som helst. Du talar till dem utan att tänka på att de är olika i hudfärg, nationalitet eller whatever. Allt är skittrevligt och de är som vilka som helst för dig.
Japp, då har man, tycker jag, en bra syn på andra människor och om alla såg det så skulle rasismen dö ut. (observera, bara vad jag tycker)


Men...
Du kan ju också se det så som det känns att det ska vara enligt "den politiskt korrekta" synen.
Du ser en blondin, en blondin kan du skämta om hennes hårfärg med trots att hon antagligen blir både trött och sur då 200 andra svenskar drog samma skämt för henne på krogen dagen innan.
Greken kan du skämta med beroende hur "grekisk" han ser ut, och om han är muslim, ja då är det faan fritt fram, det gör de ju på nyheterna och i olika karikatyrer så pang på bara!
Men ajje, negern... Tänk på att inte säga "neger", nämn helst inte alls att han/hon har mörkare hy än dig (om han/hon nu har det :P) och TÄNK HELA TIDEN PÅ ATT BEHANDLA HAN/HON SOM VEM SOM HELST!


Då är min fråga...
Om man måste tänka på det hela tiden, då har man ju redan sorterat bort den personen från de andra. Man har redan stämplat den människan som någon man måste behandla annorlunda. Inte prata med helt avslappnat och som med vem som helst, nej nej, utan man måste TÄNKA HELA TIDEN på att inte säga fel, att prata på rätt sätt.
Det blir jävligt stelt ibland, speciellt om det skulle vara som de människor jag känner (lite lätt) på gården t.ex. som pratar om sig själva som både svartskallar, negrer och blattar (fast jag säger aldrig blatte, hatar det ordet då det bara låter illa). jag vet inte hur många gånger folk har stakat sig, börjat stamma och inte vetat vad de ska säga bara för att en neger säger att "han och hans negerpolare" ska dra till en viss krog. Där står personen och ser en neger, tänker "får inte säga nerger" och samtidigt hör denne neger säga just neger. Han vet inte vart han ska ta vägen...

Lite roligt ibland att se iof. Men det är så fel. T.o.m. jag som faktiskt tycker man ska få säga det mesta (som inte är med vilja att vara ett påhopp) ryser till lite och undrar om jag kan trycka på "publicera" efter att skrivit "neger" så förbannat många gånger.


Nepp. De flesta benämningar på andra folk har fått en negativ stämpel, inte på grund av rasistiska människor, utan på att de som tappert försöker bekämpa rasismen många gånger går för långt och blir uppjagade över de små sakerna som ingen annan stör sig på, istället för att lägga blicken på de stora problemen.


Det stör mig... Det var faan bättre förr. Jag kände inte av samma rasism då som nu och det gjorde inte de jag känner heller. Så låt oss få gå runt och känna oss som medmänniskor som inte måste styra tungan från minsta liten skitsak. Då kan vi alla slappna av i varandras sällskap och ignorera de små små människor som tror att ett folkslag skulle vara bättre än ett annat.


Och bojkotta för faan alla jävla TV-kanaler som sänder sin smörja om terrorism. Att dömma ut en hel religon (för det gör de) för att 0.001% är dumma i huvvet. Om ens det... Kristendomens slakt under korstågen har de inte ens kommit i närheten av.


Kalla mig gärna svartskalle...

Magnus Betnés - Gammal goding :P

Antar *fingerskrossed* att den är laglig att ha på nätet då det var där jag hittade den.



No video? Get the DivX Web Player for Windows or Mac

Pause...

Letar efter plastankor. Återkommer snart. :)

RSS 2.0