Så är det...

Jag har inget nytt att tillföra här just nu. Mitt liv är för tillfället helt oförändrat och händelselöst så vad ska jag skriva då?

Nepp, ligger lågt här fram tills något inträffar, det lär ju hända iaf någon liten grej snart nu när lilltjejen ska vara här två veckor igen :)

Tills dess, ha det gott ni två som läser hehe Eller kanske tre? ooh.. :P

Internet råkade tas bort?

Jaja, den är gammal men den är fortfarande smårolig :)


Jag kom iväg...

Till morsan tillslut och vi åt pizza, tjötade lite och kollade på Shrek 3.
Eller ja, vi såg nästan hela Shrek 3 eftersom DVDn hängde sig innan slutet, ja precis innan slutet. Typiskt. Men men... Mer synd för morsan än för mig eftersom jag redan hade sett filmen två gånger innan och sa ja till att se den igen för att det var ett skönare sätt att umgås på än att svara på frågor om hur det ena eller det andra i mitt liv är just nu.

Men men, skit i det. rr
Jag tänkte enbart skriva det här inlägget för att jag störde mig så på en sak när jag satt på bussen hem till morsan.



I dagens samhälle så pratas det vitt o brett om "jämlikhet" innom yrken, i hemmen, ja i hela livet. Det tycker jag är en självklarhet att man ska ha jämlika förhållanden att utgå ifrån för att där välja vem man vill bli. Tyvärr blir det ju lite fel ibland och olika "grupper" anser att deras syn på vad som är "jämlikt" är det som ska gälla.

Inom den mer millitanta delen finns de som tycker att männen har haft makten så länge så nu är det kvinnornas tur och med en hysteri i ögonen springer de runt och nästan skäller på hemmafruarna för att de förstör deras "sak". Männen ses som svin hela bunten och ordet "jämlikhet" finns inte utan de vill snarare byta på rollerna rakt av, nu ska kvinnorna bestämma, männen ska ha det sämre.


Sen finns det de som vill se männens och kvinnornas yrken, löner och hemmaförhållanden närma sig varandra mer och hamna mer på samma nivå. Etc etc...

Detta är bara lite exempel på vad det finns för olika gruperingar. Och jag tänker inte påstå att jag har rätt i att de finns ens utan bara säga att det är de jag märkt av. Oavsett vilken gruppering man än hamnar i eller kommer i kontakt med så tycker jag ändå att de verkar ha glömt en viktig detalj. Individen.

Jag är helt för ett jemlikt system, men då tycker jag att man ska samtidigt tänka på att ta med den enskilda människan i beräkningarna och inte bara tänka kvinnorna Vs männen. För så som det är nu så pratas det till höger om vänster om vad som borde ändras, men ingen bryr sig om den skara människor som faktiskt är nöjda med hur det har varit. Missförstå mig rätt här, jag menar inte de män som tjänat bra med pengar utan om de kvinnor som faktiskt vill stanna hemma med barnen, eller vill sköta maten, diska eller vad det nu kan vara som anses vara "kvinnans gamla roll i samhället".

Jag var alltid hemma på dagarna med min dotter när jag och hennes mor levde ihop, jag var den som oftast lagade maten och hon oftast den som diskade. Hon gillade att diska så hon ville göra den delen medans jag älskade att laga mat. Hon kunde damma och svabba för det tyckte inte hon var så farligt, jag dammsög för det hatade hon att göra medans jag tyckte det var faan så roligare än att damma.

Om en kvinna i dagens samhälle tar på sig de uppgifterna för att hon vill det så tycker jag att hon gott ska få göra det utan att andra ska kolla snett på henne för att hon skulle hålla tillbaka utvecklingen i samhället. Precis som jag hoppas att i framtiden ska jag kunna göra hushållssysslor, ta hand om mitt/mina barn på dagarna utan att behöva höra hur jävla duktig jag är som gör allt det här som pappa.

Det ska vara självklart oavsett kön att man tar hand om sina barn och sitt boende, att man gör karriär eller vad man nu väljer att göra med sitt liv.



Nåväl. Massa tjöt.
Det som fick mig sur över dessa grejjer var iaf en artikel i dagens Metro. Man kan ju tycka att efter allt prat om jämlikhet så kan man ju välja en annan jävla bild till den överskriften, eller?

 image51

Erkänn att det känns som ett steg tillbaka i könsrollerna med denna?


KOMMENTERA!!!

Bortappad

Jag har fått ett återfall...

Jag har hamnat i svackan igen där jag tappar kontakten med kamraterna och låser in mig i min egna lilla "bubbla". Det är inte bra alls. Har inte fått något gjort den senaste tiden, disken har stått orörd i några dagar, dammsugaren står där jag ställde den för en vecka sen i en rush av hopp i att jag skulle städa och jag flyr till fiket varje dag istället för att göra en enda vettig sak.

Måste ta mig ur det här innan helgen nu och få ordningen tillbaka i mitt liv, ja iaf den ordningen jag hade innan då jag fick lite gjort och träffade någon jekla vän iaf.

Det är inte lätt att hitta inspiration till att ta tag i ens liv när man samtidigt mer och mer inser hur mycket man avskyr sitt liv just nu. Ja, inte själva livet då men tillvaron. Jag behöver så mycket i mitt liv för att må bra just nu så att jag inte vet vart jag ska börja så istället försvinner all tid till att fastna framför datorn, på fiket eller i soffan.

Har fortfarande inte tagit på mig kläderna sen jag gick upp för en massa jekla timmar sen, och jag som skulle handla lite, diska och hälsa på morsan på middag idag...


Hjälp!

Hehe...

Asta Kask - Dom får aldrig mig

Tro det eller ej, men de spelar snart och jag ska faan se dem. :P


Nostalgitrippar!

Hultsfred 1995 - Första året jag var på festival.

Aldrig varit så bra väder som det var då. Ah...
Fast hultsfred det året slutade med ett stort upplopp och kravallpolis. Synd det.






Rammstein - Engel (Hultsfred 1997

Det här är en av de bästa band jag sett på Hultsfred, fy faan va grymma de var. Alla eldshowerna gjorde sitt med men jag minns hur trycket var, ah... Tårögd, håret reser sig och jag vill resa tillbaka i tiden. Ingenting blir lika bra som det var de första åren på Hultsfred. Hela det gänget man var när man var där, allting var fortfarande relativt nytt, inga förpliktelser.

Jag liftade faktiskt dit utan pengar och fixade armband för att gå in väl där... Ah...









The Cure - Want (Live at Hultsfredfestivalen 1996)







METALLICA - ROSKILDE 2003

Ah, minnen. Mitt i högen stod man och var besviken hahaa.... De sög fram till sista 20 minutrarna när de äntligen spelade deras gamla låtar. Näpp. Iron Maiden var grymt mycket bättre´, men hittade inte deras video på youtube så får nöja mig med denna hehe...

Det var iaf full ös... Faan, jag och exet skulle dit året efter med sa vi men efter ett positivt gravtest veckan efter roskilde sköt vi upp det ett år. Fast eftersom vi separerade någon månad innan roskilde 2005 så sket det sig då med :(






Ah, skulle inte få plats med allt man sett här hehe... Är på nostalgiskt humör idag. Antagligen ytterliggare en fas i min längtan efter ett annat liv än det jag har nu *suck*

Livet i rampljuset? hehe...

Faan, det hör var ju en riktigt bra låt jue :D


The colour of your aura

Red
Your aura is red. You're sexual but also practical and see things as they are. You express yourself through your sensual body and aren't convinced of anything unless you can see or touch it for yourself.

Telemarketing :P

Hur man blir kvitt telefonförsäljare

  1. Om de börjar med: "Hur står det till idag?" svara: "Hur så?" Du kan också säga: "Tänk så snällt att du frågade! Ingen tycks bry sig nu för tiden. Jag har ju så många problem: min ischias sätter åt mig, mina ögonfransar värker, min hund har precis dött..." När de försöker komma tillbaka till sitt erbjudande, fortsätt bara att berätta om dina problem.
  2. Om människan säger att han heter Sven Svensson och ringer från AB XYZ, be honom bokstavera sitt namn, be honom sedan att bokstavera firmanamnet, och be honom till sist att tala om varifrån han ringer. Fortsätt att fråga personliga frågor eller frågor om företaget så länge som det behövs.
  3. Det här fungerar bäst om du är man: Telefonförsäljaren: "Hej, jag heter Lisa och jobbar för Pettersson och Bendel..." Du: "Vänta lite!" (några sekunders paus) "OK, (hest viskande) vad har du på dig?"
  4. Låt verkligen glad och överraskad och utropa: "Lisa! Är det verkligen du? O, herre Gud! Lisa, hur ÄR det bara med dig?" Förhoppningsvis blir Lisa skräckslagen under ett par sekunder medan hon försöker fundera ut var sjutton ni har träffats förut.
  5. Säg "Nej" om och om igen. Var noga med att variera tonfallet på varje nej. Håll en jämn rytm även när de försöker säja något. Det här är roligast om du kan hålla på tills de lägger på luren.
  6. Om de rengör mattor: "Kan ni få bort blodfläckar? Verkligen? Hur är det med getblod? Blod från hönor också? Från MÄNNISKOR?"
  7. Låt människan rapa upp sin inlärda läxa och inflika då och då ett "Jasså, jaha" eller "Låter spännande". När hon till sist vill, att du ska köpa grejen, fria till henne. Hon blir antagligen alldeles förvirrad, men förklara för henne, att du inte kan handla av en främmande människa.
  8. Lyft på luren. Så fort du hör, att det är en telefonförsäljare, lägg ner luren, ropa eller skrik: "O, herre Gud!!!" och lägg sedan på.
  9. Be dem prata RIKTIGT SAKTA, eftersom du vill skriva ner VARENDA ord.
  10. Insistera på att den som ringer är din kompis Erik, som behagar skämta med dig. "Kom igen nu Erik, lägg av! Allvarligt talat Erik, hur mår din familj?"

BONUS: Hur du blir kvitt telefonförsäljare som ringer hem till dig.

  1. Om de vill låna ut pengar till dig, säg att du just ansökt om konkurs och att du är i stort behov av pengar. Fråga: "Hur länge får jag ha lånet? Måste jag betala tillbaka någon gång, eller är det likadant som med de pengarna jag lånade före min konkurs?"
  2. Om de ringer från Väntjänsten och försöker få dig som engagerad, aktiv medlem, svara med så olycksbådande röst som du kan uppbåda: "Jag har inga vänner... vill du bli min vän?
  3. Säg, att du jobbar för samma företag som han. Exempelvis: Försäljaren : "Jag heter Lasse och ringer från Electroniks." Du: "Electroniks!! Jag jobbar också hos dem. Var ringer du ifrån?" Försäljaren: "Ja, från Karlstad." Du: "Jaha, tänk att det finns en avdelning där också. Hur går affärerna? Hur är vädret? Visst är det synd, att försäljning till anställda strider mot företagets policy! Vi ses kanske!"
  4. Säg åt försäljaren, att du är upptagen, men om du får deras telefonnummer så skall du ringa upp dem igen. Om han säger, att han inte får lämna ut numret, be om hans hemnummer och säg, att du ringer honom på det numret (detta brukar vara det bästa sättet att bli kvitt telefonförsäljare). Om människan säger: "Nja, jag vill nog inte bli uppringd hemma", säg då - med ett hörbart leende - "Då vet du hur det känns för mig."
  5. Säg åt försäljaren att du fått husarrest och fråga om de kan ta med sig öl och chips till dig.

Om inte annat, bara att tänka på den här listan nästa gång någon ringer upp dig kanske får dig att börja skratta högt, och det kommer säkert att göra dem förvirrade!


Vill du inte ha mig

Är du inte glad
Fast det är en solig dag
Här är det vår och fågelsång och här är jag
Kom hit och ta vad du vill ha
Eller lägg dig ner och låt det va
Gör vad du vill allting du gör är bra

Men vill du inte ha mig
Då skiner solen som ett hån
Kall och oberörd långt härifrån
Och fåglar sjunger falskt och meningslöst

Om kärleken var nån slags drog
Så man slapp att se allting man såg
Man kunde tända av och se att allt var båg
Men nykter blir man titta på
Människor kantiga och grå
Nej i sånna fall så är jag hellre hög än låg

Men vill du inte ha mig
Har du fått mig i en överdos
Har svaret blivit en blodig blues
Så dra då kanylen ur din arm

Lärkan drillar nu sin drill
Små harar gör det en gång till
Komma tillsammans är vad alla djuren vill
Jag är en ask med fin choklad
Jag är allt som gör dig glad
Jag är en bubbelpool ? kom hit och ta ett bad

Men vill du inte ha mig
Är det här en sång ingen hör på
Som jag lika väl kan sluta på
Och bara sitta tyst och se dig gå

Vill du inte ha mig
Kan du inte stanna då
Allting jag har det kan du få
Vill du inte vill du inte ha mig då

//Stefan Sundström

Ingen bokhandel...

Hade tänkt ta en sväng in till stan tidigare idag, bara gå runt lite och seen hälsa på Flemming i hans bokhandel, ta en kaffe och snacka skit. Men det går ju inte, han har ju smällt igen affären och kvar finns bara vilken stad som helst.

Det är konstigt hur vissa människor lämnar avtryck hos en. Hur man vänjer sig vid att vissa saker "bara är " och hur det kommer som en kalldusch när det ändras. Ingen som inte vart med under Flemmings tid kan igentligen inse just hur viktig den bokhandeln var för det sociala livet i den här stan.

Statistiken över besöken hos herr Flemming var inte direkt så att man kände att man hjälpte honom med ekonomin hehe. Av 100 besök så köpte jag en bok c:a 5 gånger, medans jag drack kaffe 90 gånger. Genomsnittstiden på besöken hamnade nog på 1 timme. Visst låter det konstigt, men man gick inte dit för att köpa böcker, det var bara ett plus. :)

Nu är vi en bunt förvirrade människor i stan som springer på varandra titt som tätt med vilsna blickar. Varje dag som går som jag springer på någon av de underbara människor jag lärt känna tack vare denna bokhandel så är det samma sak.

-Vad gör du då?
-Jag var påväg förbi Flemmings en sväng, men det finns ju inte kvar så jag vet inte. Du då?
-samma.

Den raden har sagts och hörts mycket.

Näe, tänkte ta en sväng in till stan tidigare idag, men det är ingen vits...

Rösta era j***ar! :P

Fröken Majas blogg är med i en fin tävling på Sicastyles bloggsida så stick in och rösta på henne där direkt!!!

image50

Fröken Majas blogg är med i en fin tävling på Sicastyles bloggsida så stick in och rösta på henne där direkt!!!

EQ test (Social intelligens/kompetens)

Your Score: 38
35 - 44
You have slightly above average EQ - with room to grow! You are likely sensitive to the emotional climate of the people around you - your peers, friends, family and key clients. You are well aware of the effect your behavior has on others.

Still, while you may be adept at tuning into others and their needs - you must remember your own!
Don't be afraid to honestly communicate these difficult needs and feelings. The world is well stocked with martyrs - it doesn't need any more! Think also about your passion for work (or whatever constitutes your main roles in life - manager of people, doer of tasks, 'meeter' of clients' needs, etc).

We spend countless hours in our given roles - sometimes without much joy or satisfaction. In the process we become tranquilized by the trivial. Sedated by the small details of life. Sure, the laundry needs doing, the groceries need getting, the kids need chauffeuring, the deadlines must be knocked off, but we also need to stop and remember what gives us great joy and meaning. If we fail to remind ourselves (on a regular basis), we risk becoming hostile and cynical. We lose our purpose. And this translates to a diminished ability to be effective, at ease and fulfilled.

Areas to work on:
Ask yourself: - What situations generally create tension and stress for you?
How are you handling these situations? - What negative thoughts play over and over in your mind on a regular basis?
Are these a true picture of reality? - Are you afraid to share your needs and feelings with others?
Is it because you are taking care of everyone else - being a martyr - or acting 'the strong, silent type'? What 3 things give you the greatest meaning in your life?

If you work on gaining clarity in these areas, you will move toward maximizing your full potential and finding greater effectiveness, happiness, and fulfillment in your life.

As William James said:
I have no doubt whatever that most people live, whether physically, intellectually, or morally, in a very restricted circle of their potential being. They make use of a very small portion of their possible consciousness... much like a man who, out of his whole body organism, should get into the habit of using and moving only his little finger... We all have reservoirs of life to draw upon, of which we do not dream.

Testa er själva på: http://www.ihhp.com/quiz.php

IQ test

Bara för skojs skull, varför inte testa IQ testet på http://www.illvet.se/htm/IQTest/sv/index.html?

Mitt resultat (gick inte att "klipp & klistra")

Namn:
Mikael
Ditt totalresultat:
119
Resultatkategori:
Övernormal

Bildfrågor: 16 poäng
(Parametrar: icke-verbalt tänkande, samtidig bearbetning, rumsvisualiseringssyntes, visuell bearbetning)

Frågor om ordförråd: 18 poäng
(Parametrar: verbal konceptbildning, semantisk kunskap, långtidsminne, stimulans i tidig miljö, intellektuell nyfikenhet)

Minnesfrågor: 15 poäng
(Mäter: minne, förmåga att ordna i följd, symboliskt innehåll, koncentration)

Relationsfrågor: 15 poäng
(Mäter: verbalt tänkande, konceptualisering, konceptbildning, semantiskt innehåll)

Matematikfrågor: 14 poäng
(Mäter: minne, symboliskt innehåll, slutledningsförmåga)

Utmärkande drag
  Verbal förmåga Förmågan Kristalliserad intelligens (Gc) Flytande intelligens (Gf) Påverkad av utbildning Arbets-
minne
Långtids-
minne

Tänkande i bilder
 
X
 
X
     
Ordförråd
X
 
X
 
X
 
x
Minne  
X
     
x
 
Likheter
X
 
X
X
X
 
x
Matematisk  
X
 
X
X
x

Innebörden av totalresultatet
Eftersom detta är ett on line-test, finns det uppenbarligen inga möjligheter att utesluta fusk, varför testet inte väger lika tungt som ett övervakat IQ-test. Testresultatet är emellertid meningsfullt för den testade. Totalresultatet överensstämmer mycket väl med resultatet av ett verkligt, kliniskt IQ-test. För vårt test betyder detta att resultatet av ett verkligt, övervakat IQ-test skulle ligga inom cirka 4 % från totalresultatet av IV-testet.

Personlighetstest

Utåtriktad Upplevande Abstrakt Känslostyrd person  

I grafen nedan kan du se, hur du är placerad i de fyra centrala personlighetsdimensionerna. Ju närmare ändpunkterna du är, desto mer uttalade är dina karaktärsdrag
  |  
Inåtvänd Utåtriktad
Planläggande Upplevande
Konkret Abstrakt
Tänkare Känslostyrd


SÅDAN ÄR DU:

Du är mycket intresserad av, vad som pågår i din omgivning. Du gillar att prata med andra (nästan oberoende om vad det handlar om) och att vara med, där "det sker".

Du flyter med strömmen och tar beslut i sista stund - ibland låter du t.o.m. andra personer fatta dina beslut åt dig. Du är en mycket flexibel person, som trivs med fria ramar och lösa avtal.

Du fokuserar på "the big picture" och tycker om att teoretisera över VARFÖR saker fungerar som de gör (medan du inte bekymrar dig så mycket om detaljerna). Du är en kreativ person, som gillar att experimentera.

Du lever dig gärna in i andra människors situation och är snabb att stötta andra om de har behov för det. Du värdesätter känslosamhet och tar ofta beslut utifrån dina personliga värderingar.


 



 

Juppz, detta ska uppenbarligen vara vem jag är. Varför inte testa ni med på:
http://www.zapera.com/survey/demo/personality/

Blir så trött...

Låg i soffan och slökollade på TV när den jekla reklamen för Sofies Mode gick för sjuttioelfte gången. Samma sätt att prata på som alla andra coola mode-människor pratat i varenda jekla reklam eller program som ska handla om det som är "inne" just nu. Och det gör mig bara så förbannad.

Det räcker väl med något program och någon tidning, men allt, precis allt, ska handla om vad de kallar mode (och jag kallar "the lifestyle of the brat"). Jag blir så sur för att det känns som att mänskligheten urhålkas på sin egna vilja. Överallt ser jag människor som blint följer i modevågens spår. Letar upp de rätta kläderna, pratar om de rätta sakerna och spenderar så mycket tid de kan med en cafe latte (eller vad nu faan de dricker) tillsammans med den likasinnade polaren som har samma märke på sina kläder  fast i en annan nyans.

Det påminner mig om en av de kolumner som står i varje nummer av metro. Kommer inte ihåg vem som skrev det, eller när, men högst ett par månader gammal kolumn var det iaf. Han (för det var iaf en han) skrev om hur det gamla herdeliga arbetande har slutat vara betydelsefullt i människors sinnen. Arbetarklassen hänger på trenden att "mingla" och det är nu imponerande, viktigt och ses som en bra sak att spendera hela dagarna och kvällarna med att bara mingla på olika tillställningar, prata med andra minglande människor och påpeka vilka man känner innom vilka kretsar, etc. Skryta om vilka kontakter man har, se rik ut fast utan att igentligen göra ett skit har blivit accepterat som det viktiga i livet, typ.

Jag blir förbannad över hela ytligheten i allt detta. Vart tar själva människan vägen när han döms efter sitt konto, märke på kläderna och vilka han känner? Jag klär mig inte moderikt alls, jag avskyr t.o.m. att shoppa (får man det i dagebns samhälle, jag kanske bryter mot någon ny lag nu?), jag är sen flera månader bakåt arbetslös och de få slantar jag får in nu går direkt till min dotters nöjen framför mina egna. Enligt de värderingar som verkar gälla nu så skulle man ju kunna kalla mig värdelös. Jag spenderar ingen tid med att mingla runt på stans innekrogar och skryta för främmande människor om mina kunskaper innom vad faan det nu ska handla om.

Usch, orkar inte ens skriva mer om skiten, blir bara sur... Är folk hjärntvättade zombies idag?


Förövrigt har min dag varit helt underbar. Hemma hos extraföräldrarna och firat syrrans födelsedag tillsammans med bröderna och deras barn. Det enda som igentligen fattades var min dotter eftersom hon och äldsta dottern till brorsan leker så bra ihop. Fast det jämnades upp av att jag och hon lekta förbannat bra istället, blev en utmaning för min dåliga kondis och extra slitage på mina knän av allt runtspringande, kurragömmalekande och krypandes. :)

Helgrillad kalkon var suveränt gott det med. Tack för allt det, älskar er. :)

Dr. Phil?

I scored 47 on Dr. Phil's personality test

Others see you as fresh, lively, charming, amusing, practical and always interesting; someone who's constantly in the center of attention, but sufficiently well-balanced not to let it go to their head. They also see you as kind, considerate, and understanding; someone who will always cheer them up and help them out.





Haha Skrattretande fel... eller?

Kalasat klart!

Sådär. Nu har jag vart och firat lilltjejen och det var faktiskt riktigt trevligt, om än lite segt.
Det var bara jag, lilltjejens mamma, hennes man, lilltjejens mormor och farmor som var där.
Ja och två vänner till lilltjejens mormor.

Så det blev tårta, kaffe och skvaller medans jag och exet byttes åt med att leka med lilltjejen.
Tog lite bilder och tre av dem lägger jag upp här :)

Lilltjejen blåser ut ljusen

Första tårtbiten :)

Jupp. En trumpet fick hon :P

Det var inte mycket till presenter hon fick idag. Alla presenter från sin mamma fick hon ju när hon fyllde igår och alla presenter från mig och min del av släkten får hon när vi har ett "extra kalas" när hon är hemma hos mig igen.

Det finns lite positiva saker med separerade föräldrar ändå, det blir dubbelt upp av alla högtider :P

Ah... Ruskiga tid.

Inte en flinga snö på flera veckor har det synts i den lilla hålan jag bor i och det känns så jekla tråkigt. Önskar det kunde komma lite snö så att jag och lilltjejen hinner åka lite pulka och bygga lite snögubbar innan våren kommer hit. Det ända positiva med det här tråkiga vädret som är skulle väl vara att det just nu är snustorrt och svinkallt ute, så absolut inget slask. Alltid något.

Nåväl, prata väder görs det så mycket överallt ändå



Veckan som vart nu har nog varit en av de knepigaste på länge för mig och om man ska snacka om att vända upp och ner på dygnsrytm så är jag nog först i kön. Måndagen började bra däremot, var upp med tuppen och allt var bara hur skönt som helst. Fast det berodde ju på att jag hade lilltjejen här då som gav mig något att fokusera mig på. Eftersom hon skulle hämtas av sin mamma på eftermiddagen då våra två veckor tillsammans var slut så blev det, som alla dessa måndagar med lilltjejen brukar bli, en extra stor mys och lekdag.

Men så fort lilltjejen hade åkt med sin mamma så la sig samma jekla gråa moln sig över mig, alltid samma sak. Fast det är inte så farligt i början, vi är ju en grupp polare som alltid fikar tillsammans på fiket i stan varje måndagskväll och det gör ju att tankarna hålls i schack så länge.

Efter måndagsfikat drog vi hem till mig ett gäng, slängde i oss lite tacos och kollade på en film. Det var också jekla trevligt, sällskap är alltid trevligt. Men så fort polarna åkt (vid 1 tiden på natten) så sitter jag där, själv, ensam och med en otrolig saknad efter lilltjejen. Alltid samma sak. Kunde inte sova heller, ville inte ens det för då skulle bara nästa dag börja fortare och jag hade ingen lust till att behöva möta en ny dag när jag mådde skit, så det var en vaken natt för mig.

Och så började det. Jag la mig kl. 06:00 på tisdags morgon och somnade tillslut. När jag vaknade, då var klockan 01:30, på onsdags natten(!). Och inte kunde jag somna om efter att sovit i över 18 timmar i sträck, så det var bara att hålla sig vaken. Det blev en extremt trött dag och efter att fikat igen med några polare på dan så kom jag hem helt utmattad vid 18-tiden, slängde mig på sängen med kläderna på och slocknade.

Vaknade kl. 02:00 och kunde inte sova mer...

Så torsdagen blev samma sega dag som onsdagen hade varit, men nu lyckades jag hålla mig vaken tills efter 19-tiden iaf och sen gick jag och la mig "på riktigt" (ta av kläderna, borsta tänderna och allt det där) och lyckades sova ända tills kl. 8 på morgonen. Så nu har jag ju äntligen vänt tillbaka dygnet iaf. Men det tog nästan hela veckan.

Igår var det förövrigt den 15 februari, precis 4 år sedan lilltjejen kom till världen, och idag är det ett kalas hos hennes mamma som jag ska ta mig till snart. Så jag får ju se lilltjejen lite extra de här två veckorna utan nu, och det känns underbart. Men det är jobbigt att jag inte kan fungera utan att ha henne hos mig. Alltid samma sak, går in i väggen så fort hon har åkt härifrån och har full koll på allt när hon väl är här.


Nåja, måste slänga mig in i duschen nu och se till att jag är klar i tid. Bara någon timme kvar innan det är dags för kalas. Tror jag måste skaffa mig ett jobb snart om jag ska kunna hålla kolla på dagarna med, usch, suck och spy..


Ajja, ett rörigt inlägg idag, precis som mitt huvud. Men bättre än inget inlägg iaf.

image45

Obamas planer för 2008


Mitt liv är verkligen upp o ner...

Det är onsdag nu, kl. är över tolv på natten (ja 1:29) och om någon frågar mig vad jag minns från tisdagen så har jag inte mycket att svara.

Faan. Det känns alltid som att jag börjar få grepp om mitt liv efter att lilltjejen vart här men så vänder det alltid helt om bara någon dag efter att hon åkt till sin mamma. Varför ska det vara så?

I måndags hade jag och lilltjejen jättekul och lekte och hade oss. Sen kom hennes mamma och hämtade henne vid halv fem och jag drog en sväng in till fiket i stan och fikade med polarna. Sen blev det film och tacos hos mig, vilket oxå var trevligt.

Vid tolvtiden så drog polarna hemmåt och jag satt några timmar vid datan innan jag la mig. Vaknade vid 10-tiden och insåg att jag missat mitt möte med psykologen så ringde och bokade om, vilket inte var något större problem.

Sen la jag mig en stund till... Vaknade för 30 minuter sen! Vafaan. Jag har sovit bort hela tisdagen. En hel jekla dag!
Ska lägga mig och se om jag kan somna o sova bort den här natten med, så kanske jag för första gången på länge är utvilad på dan..

*suck*

Politics

'Poli' in Latin meaning 'many' and 'tics' meaning 'bloodsucking creatures'.

Tung metall...

..är det det som lilltjejens tröja handlar om?
Tuffing...
Hon vet vad som gäller hehe... (gammal bild)

Hade piercing i tungan ett tag förresten, är inte det också tung metall? :P

Carry on

What will we become
Fallen children of the sun
Growing much too fast
How much longer will we last?
Without a ray of love to shine on everyone
And the silence we all wish we woke upon
We once were innocent but now we're far too gone
Carry on, chasing the sun
Carry on, we'll carry on
We'll carry on til we become one
Carry on, carry on
Tales and fantasies
Are all we're left with to believe
Castles in the sand
No one really gives a damn
Without a stone to throw, how would ripples fade away
Would there be make-believe, if nothing had to change
Who are we fooling, holding on to so much rage
We'll carry on, chasing the sun
We'll carry on, carry on
Carry on til we become one
Carry on, carry on
Welcome, welcome to this humble house of age
We would like to help you in your humble state
Time has granted you so many open doors
Now it's up to you to choose which one is yours
Carry on, chasing the sun
We'll carry on, carry on
Carry on til we become one
Carry on, we'll carry on

//Linda Perry

Mobila spel...

Hade tråkigt så satt och kollade lite pusselspel till nallen. Bra att ha under de längre bussresorna,

Tyckte bara att sidan som listade spelen var så överdrivet förklarande om allting, gränsfall till dumförklarande kanske? Nåja, citat från sidan slängs upp här iaf, kanske bara jag med min kassa humor som skrattar åt det (var förbannat trött när jag såg det iof. :P

Citat spelsida:

"För svart-vita mobiltelefoner är detta spelet endast tillgängligt i svart-vitt."

Hehe... No shit Scherlock... :P

Fler dåliga historier? :P

  •    

    The Whale and    Jonah

A little girl was talking to her teacher about whales.

The teacher said it was physically impossible for a whale to swallow a human because even though it was

a very large mammal its throat was very small.

The little girl stated that Jonah was swallowed by a whale. Irritated, the teacher reiterated that a whale could

not swallow a human; it was physically impossible. The little girl said, "When I get to heaven I will

ask Jonah".

The teacher asked, "What if Jonah went to hell?"

The little girl replied, "Then you ask him".

  •    

    Group Photograph

The children had all been photographed, and the teacher was trying to persuade them each to buy a

copy of the group picture. "Just think how nice it will be to look at it when you are all grown up and

say, 'There's Jennifer; she's a lawyer,' or 'that's Michael. He's a doctor.'"

A small voice at the back of the room rang out, "And there's the teacher. She's dead."

 

  •    

    Blood Circulation

A teacher was giving a lesson on the circulation of the blood. Trying to make the matter clearer, she

said, "Now, class, if I stood on my head, the blood, as you know, would run into it, and I would turn red

in the face."

"Yes," the class said.

"Then why is it that while I am standing upright in the ordinary positions the blood doesn't run into my

feet?"

A little fellow shouted, "Because your feet aren't empty."

 

  •    

    Group Photo

The children were lined up in the cafeteria of a Catholic elementary school for lunch. At the head of

the table was a large pile of apples.

The nun made a note, and posted on the apple tray: "Take only ONE. God is watching."

Moving further along the lunch line, at the other end of the table was a large pile of chocolate chip

cookies. A child had written a note, "Take all You want. God is watching the apples!"


Dålig historia?

Chinese Detective

A man suspected his wife seeing another man, so he hired the famous Chinese detective Chen Lee, to report any activities while was gone to work.

A few days later he received this report from the renowned detective:

 

 

Most honorable Sir,

You leave house. I watch. He come to house. I watch. He and she leave house. I follow. He and she go in Hotel. I climb tree. I look in window. He kiss she, she kiss he. He strip she, she strip he. He play with she, she play with he. I play with me. I fall off tree. I not see. No fee.

Yours truly,

Chen Lee


HAhahaha,...

Chinese Wisdom, translated:-)

  • Virginity like bubble, one prick - all gone.

  • Man who run in front of car get tired. 

  • Man who run behind car get exhausted. 

  • Man with hand in pocket feel cocky all day. 

  • Foolish man give wife grand piano, wise man give wife upright organ. 

  • Man who walk through airport turnstile sideways going to Bangkok. 

  • Man with one chopstick go hungry. 

  • Man who eat many prunes get good run for money.

  • Baseball is wrong: man with four balls cannot walk. 

  • Panties not best thing on earth, but next to best thing on earth. 

  • War does not determine who is right; war determine who is left. 

  • Wife who put husband in doghouse soon find him in cat house. 

  • Man who fight with wife all day get no piece at night. 

  • It take many nails to build crib, only one screw to fill it.

  • Man who drive like hell bound to get there. 

  • Man who stand on toilet is high on pot. 

  • Man who fish in other man's well often catch crabs. 


Lilltjejen Vs Picasso

Satt på fiket idag och lilltjejen satt och ritade lite i ett kollegieblock.
Tänkte bara lägga upp ett av hennes mästerverk :)
Theas bild 2008-02-09

Visst är hon så otroligt jekla bra!? :D *stolt*

Facebooks alla jekla adds!

Hahaha... Facebook har en hel del onödiga adds (en hel del = oändligt).
Enligt en av dem iaf fick jag fram detta om mig:

populär?
Hahahaha... Yeah right. :P

Lilltjejen som princessa!

Efter att kollat igenom kameran lite extra efter gårdagens besök på barnens hus så tänkte jag bara dela med mig av min lilla prinsessa :)




Barnens hus.

Idag har lilltjejen och min kusins dotter fått leka av sig ordentligt.
Hela dagen har spenderats på Barnens hus nämligen. Ett ställe anpassat för barnen att få leka av sig ordentligt i. För 30 kronor får man springa runt överallt bland alla rum. Det finns fantasi rum fyllda med princess-, bröllops-, prins- och massa andra kläder/dräkter. Det finns rum där de kan leka affär, bussförare, rockstjärna och en massa massa mer. Varför inte hoppa från en sen, rakt ner i ett hav av kuddar?

Det är ett ställe som är guld värt. Efter att man lekt en stund kan man ju sätta sig med sin medtagna mat köken/fikarummen eller gå ttll deras egna fik/restaurang och köpa mat därifrån. Sedan kan man ta träfigurer av olika kända sagofigurer och måla i de färger man vill, för att sen köpa med sig dem för en tia eller två.

Det är bara så grymt bra, och att se lilltjejen så överlycklig, det gör ju mig så himla glad med. :)






En vanlig morgon...

Haha.. Lilltjejen är ju för söt ibland.
Ska snart gå iväg med lilltjejen till dagis, fast vill att hon ska äta sin frukost först.

Lilltjejen vaknade i morse med med kommentaren "Pappa, jag sov så jätteskönt" men gick endå upp utan problem och satte sig framför barnkanalen. Medans jag gjorde i ordning frukosten så ropade hon att hon var jättehungrig och undrade om inte jag var klar någon gång.

När frukosten sen väl är klar, tro fasiken att hon sitter där och vägrar äta. Fast hon är ju så söt, hon sitter och upprepar "Jag ska!" hela tiden när jag säger till henne att börja äta någon gång. När jag tillslut säger att nu måste hon äta för annars hinner vi inte iväg i tid, då tittar hon lugnt på mig och säger.

"Pappa, ibland. Ibland så säger jag så här... (sätter armarna i sidorna och kollar på mig jätte-allvarligt) ... jag säger, nej!"

Ah, så söt haha...

Gammalt foto...

Hittade ett gammalt foto på mig från när jag var liten så jag var ju bara tvungen att leta upp ett foto på lilltjejen när hon var runt samma storlek. Tror jag är lite äldre där iof, men men...

Så, är vi något lika jag och min dotter? :)

Thea som litenJag som liten

Det har gått ett tag...

Sen jag skrev något speciellt sist. Men men, det är sån jag är. Att sätta sig och skriva rad efter rad varje dag är inget jag orkar med. Trots allt är en blogg just det man själv vill att den ska vara och min är en där jag skriver något i när jag orkar...

Jag kan ju börja med att lägga till lite till det korta inlägg från i onsdags där jag och lilltjejn var på badhuset här i stan i över fyra timmar. En liten bild och en kort rad om att hon sov gott är ju helt ok. Men jag har även en liten film därifrån på lilltjejen "in action". Så förbannat söt, och allt annat än rädd för vatten :P


Nu i helgen var det avskedsfest för Flemming också. Han hade ju som sagt lagt ner sin bokhandel som fungerat som en mötesplats för oss människor innom alla grupper och kategorier. Det var helt otroligt vad påverkad man blev av att vara där och jag vet att det var mer än en person som satt med tårfyllda ögon. Att en bokhandel kan lämna ett sådant spår i själen, det är speciellt. Men Flemming är en mycket speciell person så.

Spelade in hans tal men missade de andras (missade början av hans tal med iof, men mesta finns med.)

Flemmings tal på festen





Förövrigt finns han med c:a 1½ minut in på SVTs seria Andra Avenyn avsnitt 53. Bara att gå in på svt.se och kolla om ni nu skulle ha lust me det :P


Nåväl, det var väl en snabbgenomgång av vad jag gjort senast iaf.
Idag var jag och pratade med psykologen igen, vilket slutade precis likadant som förra gången. Det vill säga förlängd sjukskrivning tills nästa möte som bokades in redan om en vecka. Hon kan inte få grepp om mig riktigt. Enligt testet jag fick göra så led jag av en djup depression. Jag fick visst skyhöga dpp-poäng på det. Men samtidigt så verkar jag må bra av struktur i mitt liv och ett arbete kanske skulle vara precis det jag skulle behöva.

Jag vet vad jag skulle behöva, och det passar inte in i någon av de mallar de har tyvärr. Det är som en quinna sa för ett tag sen (eller skrev), typiskt att man ska hamna någonstans mitt emellan alla syntom som finns istället för att bara få ett rakt besked av vad man lider av så att de kan sätta in en kur mot det.

Japp, ett helvete. Undrar om någon alls kan hamna innaför deras mallar igentligen... Ajja...

Har för övrigt kollat igenom lite bilder från 2001 och framåt (förrutom en eller två bilder från sent 90-tal) och kommer nog göra ett liten tidslinje/kollage av dem så man kan få en liten inblick i hur otroligt ung och vacker jag fortfarande är hahaha... Eller ja, se mina förändringar under åren iaf...

Hur sover/sov ni?

image35

Grattis Maja!

Klockan är strax över tolv på natten, 24 minuter av den 2:a februari 2008 har gått och jag satt här och hade tråkigt när det slog mig...

Maja fyller ju år idag (var det 26 år?) så då måste man ju gratta.

Så GRATTIS MAJA PÅ FÖDELSEDAGEN!!! :D

Personliga gratulationer till denna quinna kan ju göras på HENNES BLOGG :)

Varför köpa ny mobil?

När man kan få en gammal (eller i det här fallet 2) för en mycket mindre slant?

Jag har haft min gamla sletna Sony Ericsson K700i sen den kom för drygt 3-4(?) år sedan, varav styrspaken för att bläddra i menyn la av för drygt ett år sen. Att den dessutom legat i fickan medans jag hoppat i sjön och min dotter slängt den i toaletten två gånger har ju knappast hjälpt. :P

Ett tag dog den helt, men eftersom jag i min bekantskapskrets inte var ensam om att äga en mobil av den modellen, som dessutom var trasig, så lyckades jag samla ihop fyra extra K700i:or (trasiga) från polarna och efter att man plockat en del här och en del där så lyckades jag bygga ihop en hyfsat fungerande mobil igen.

Men styrspaken har alltid "glappat" och det har stört mig hela den tiden, men nu är det slut på det :D

500:- slänger lilla jag ut och i får då en Sony Ericsson S700i OCH en Samsung SGH-Z400

image32image33image34
Från vänster: Sony Ericsson K700i, Sony Ericsson S700i, Samsung SGH-Z400

Inte så jekla farligt för en femhundring, eller? Vad ska man med senaste skiten för endå? Huvudsaken är ju att de går att ringa med :P


RSS 2.0