Hur vet man om det ett barn säger är sant?

Tankarna snurrar ikväll.
Hur vet man om en fyraåring talar sanning eller bara hittar på? Fantasin är ju stor i den åldern och det sägs både det ena och det andra. Så hur vet man om det är på riktigt?

Lilltjejen sa något idag som skakade om mig ganska rejält. Hur vet jag om det är sant eller inte?
Jag frågade henne ifall det stämde och hon sa att det var sant. Jag frågade om detaljer och fick en hel bunt detaljer, sagda i ord som jag aldrig hört henne använda förrut. När jag fortsatte prata om det och fortsatte fråga ifall det verkligen var sant så ändrade hon sig och sa att hon skojade, men även då var hon helt allvarlig.

Jag har aldrig sett henne så allvarlig när hon pratat om något förrut, så det gjorde ju att tankarna for iväg ännu mer.
När jag fortsatte med att säga att sådana saker är jätteviktiga att berätta om ifall det stämmer och inget man ska skoja om då det är en så hemsk sak at göra. Då kollade hon på mig bara och sa att jo, det stämde, hon skojade inte alls. Hon tog alltså tillbaka att hon skojade. Det har hon heller aldrig gjort förrut.

Och hela tiden visade hon ett allvar och ett obehag över samtalsämnet.


Jag är så jekla omskakad av det, tänk om det stämmer. Hur vet man det isf?
Hur in i helvete ska man kunna hitta sanningen i en fyraårings djungel av fantasi, skämt och lekar?

Faan!

Ibland glömmer man det lilla...

Idag gjorde jag något jag glömt bort att göra på över ett år. Något som är helt underbart och så lätt, som alla kan göra om de bara tar sig för det. Att jag glömt bort det innan kan jag inte förstå längre, måste varit påverkad av vårt stressade samhälle. Men nu har jag gjort det och jag känner en inre frid som jag inte kännt på länge.

Idag tog jag med mig en tidning in på dass.

Lilltjejen vet vad hon vill

Garvade gott åt lilltjejen idag. Gick den fem minuter långa promenaden till hennes dagis (jaja förskola heter det ju nu) för att hämta henne. Gladaste tjejen kom springandes och slängde sig i min famn, vinkade glatt åt personalen och drog mig mot utgången medans hon sa till mig att skynda mig så vi kom därifrån nån gång.

Väl utanför dagiset så ringde min mor stressat från jobbet. Då hade vi tagit oss 20 meter från dagiset på bara 52 minuter hehe.. Morsan ville ha tillbaka fästingplockaren jag lånat från min moster 2 dagar innan. Eftersom hon skulle träna med min andra moster bara 30 min efter hon slutade så blev det stressigt hem.

Det var då jag garvade hehe...
Lilltjejen stannade vid varenda blomma, liten lekplats och allt annat man kan tänka sig. När jag sa till henne att skynda sig för att "farmor" kom snart och hade bråttom så fick jag bara ett "vänta" till svar. Efter 3:e lekplatsen så sa jag tillslut att jag skulle ringa farmor och säga att hon inte skulle komma för vi hann inte hem, och det fick fart på lilltjejen.

Eftersom det fungerade så bra att "hota" med att ringa farmor så körde jag med det de andra gångerna efter det med. När vi nästan var hemma så kom vi fram till en stor lekplats, en riktigt stor. Med massa roliga saker att göra på.

Lilltjejen sprang såklart genast dit och när jag suckade och sa till henne att vi skulle gå så vände hon sig om, kollade först på mig, sen tillbaka mot lekplatsen, sen kollade hon på mig igen och sa bara "Ring farmor!".

Jag vek mig dubbelt medans hon letade upp roligare saker att göra på lekplatsen än att bry sig om mig...



Nåväl, för att avsluta det så slänger jag upp två "somriga" bilder så att herr J. blir nöjd haha...
image93

image94

Sagts på McDonald

Jag och lilltjejen stod för några dagar sen i kön till McDonalds och det stod en blond kvinna framför oss.

Lilltjejen tittar på henne en stund och utbrister "Hon heter Linda!" högt och tydligt.
Jag kollar på kvinnan framför en stund men kommer fram till att jag aldrig sett människan förrut så jag frågar lilltjejen hur hon vet det. "Hon heter faktiskt Linda!" får jag som svar.

Efter otaliga repetioner av detta så knackar jag försiktigt kvinnan framför mig på axeln och frågar artigt ifall hon heter Linda varvid hon svarar att nej, hon heter Alexandra. "Nej, hon heter Linda!" utbrister lilltjejen trotsigt vilket får kvinnan framför att börja skratta lite medans jag förklarar för lillan att Alexandra var hennes namn. Efter det så hade lilltjejen ett antal frågor om just varför hon inte hette Linda innan hon tappade intresset och började prata för sig själv om morötter och äpplen (hon hade en inre konflikt om vad hon skulle välja till maten).

Jag och Alexandra pratade vidare glatt om det mesta mellan himmel och jord under tiden vid stod där och hon visade sig vara nyinflyttad i stan och en riktigt trevlig kvinna.


Det känns som om min dotter jobbar för någon jekla kontaktförmedling och jag undrar hur dagarna på stranden med henne kommer bli i sommar. Kommer hon bada mycket eller springa runt och försöka "fixa ihop" farsan med någon? :P

Frisören

Juppz. Lilltjejen var hos frisören idag och eftersom hennes hår var så slitet så var det ganska mycket som fick klippas bort. Lite tråkigt, gillar inte heller att de klippte lugg även om deras "ursäkt" var ganska bra om att hon inte har tofs och det var i ögonen på henne hela tiden.

Själv ville jag ju igentligen att det skulle växa förbi den kritiska "klia-i-ögonen"-längden så att det sen kunde hamna i samma längd som resten av hennes hår. Jag är av den uppfattningen att lugg är av ondo om man är långhårig och kommer aldrig vara positivt inställd till de som klipper sig i lugg.

Men men, lillan var supernöjd så då var det ju bara att nicka med ett leende och säga hur fantastiskt det blev. Dels för att det är trots allt vad lillan gillar som spelar roll, inte vad jag tycker och dels för att det faktiskt blev jekla fint. (Så det funkar på barn då, jaja :P)

Hon fick även en massa fina slingor i olika färger som hon helt älskade. Blev skitsött men det gick ur under dan så det var knappast permanent (Du vet, för evigt, inte krulligt!)

image92

Efter frisören var det hoppa stödsmatta som en tok som gällde. Min kusin fyllde år nämligen och de har en sån där gigantisk stödsmatta (den blåa, runda som alla har) och lilltjejen kunde inte få nog av att hoppa på den.

Kan lugnt säga att hon hade kul och hon slocknade fortare än jag hann blinka när vi väl kom hem. :)

Hehe, fastnade...

...i hela härvan av yta på dagens männsikor, så var tvungen att bara tråk-söka på google. :P

"bloggar om mode" - 121 000 träffar
"bloggar om livet" - 65 100 träffar
"bloggar om musik" - 11 300 träffar
"bloggar om mig" - 17 900 träffar
"bloggar om världen" - 2 730 träffar

Nu är det ju inte direkt avancerad sökning, men de flesta med någon mening om att de bloggar om just "mode" låg ju i top (vilket inte var direkt förvånande). Men nästan dubbelt så mycket mot resten är ju, ja lite sjukt.

Att det är så lite som verkar skrivit att de bloggar om sig själva är ju tråkigt dock, men men...

Sök runt lite själva och se vad ni kommer på, det kan ju bli ganska intressanta siffror.
Tänk på att det är söndag idag med så ribban för vad som är intressant idag är ju ganska låg då inte mycket annat brukar hända en röd dag som denna :P

Blondinbimbo.. bella menar jag :P

*suck*
Ja, jag gillar inte att hacka på andra människor (det är skillnad på att gilla och att älska :P) men ibland undrar jag faan vad folk håller på med. Att yta är det som betyder något bland dagens människor är ju inte svårt att fatta, bara att både bella & kenza är så populära är väl bevis nog.

Dagens människor är så extremt fixerade vid att upprätthålla en "brat-status" utåt i så stor grad att de lägger pengar på utsidan i sån grad att kronofogden får jobba övertid. Har man inte pengar så kan man ju alltid skaffa ett av alla de krediter som finns att tillgå nu för tiden. Det gör mig trött.

Jag är allt annat än rik, men jag försöker inte låtsas att jag är det heller. Det gör däremot att man märker av hur utanför man blir "den stora skaran". Att jag inte kan festa så fort jag inte har min dotter t.ex. verkar många gånger förvåna andra. Ett svar som "Jag måste spara pengarna till mat och nya kläder till lilltjejen" verkar inte riktigt gå in.
Har varit med om att många tyckt att det borde fixa sig ändå, men så kan man u för faan inte tänka.

Nåja.. Skulle igentligen bara lägga upp en liten bild och en rad om fröken blondin. Men blev lite mer hehe...
Nåja.. Här kommer det.


Kollade runt bland olika bloggar och "råkade" hoppa förbi blondin-brat och läste detta:
image91

Min enda tanke var bara att de som läser hennes blogg i den mån att de känner igen henne på stan borde ju vara de som har lika mycket vettigt att säga som henne själv, eller?

Då är det ju ganska självförklarande att de inte hade mer o säga tycker jag...

Fantastiska barn är igentligen.

Lilltjejen är ju helt otrolig.
Vi har ju tagit bort stödhjulen på hennes cykel och tills för två dagar sen så kunde hon inte mer än cykla 10 m rakt fram efter att man fått fart på henne. Igår skulle vi ut och cykla igen, och då lyckas hon putta igång sig utan min hjälp och (om än vingligt) cykla iväg.

Idag så ville hon gå ut på gården och leka lite, som hon gör ibland, men den här gg ville hon ha med sig cykeln. När jag sen håller koll på henne från balkongen så ser jag henne cykla runt som om hon smygövat i flera veckor.

Hur lär de sig allt så fort igentligen? Stod en förundrad och extremt stolt pappa på balkongen och kollade under hela timmen hon cyklade runt iaf. Skulle passat på att diska, men kunde inte sluta titta.

*stolt far*


För att herr J. älskar alla söta bilder och filmer på barn så finns det ju en liten filmsnutt när lilltjejen kom iväg första gg igår :)


Bra, bra, skit!

Jaha. 10 minuter efter förra inlägget damp ett papper ner i brevlådan.
Det var från min advokat angående mitt ex och lilltjejen.

Det blir rätten...

Arg, besviken, ledsen och förbannat jävla orolig är det som rör runt i mig just nu. faan.

Kolla hälsan när du handlar...

Jupp. Var inne på närbutiken igår och skulle handla lite fikabröd när jag ser två stycken stå vid ett typiskt "sälj-din-själ-och-bind-upp-dig-i-evighet-i-vårt-mobilföretag"-bås, men när jag kollade efter lite närmare så såg jag att så var ju inte alls fallet.

Istället stod de två stackarna där och erbjöd en specialvåg till att mäta de människor som var nyfikna på hur deras hälsa såg ut. Denna våg vägde inte bara kilona rakt av utan såg hur mycket kroppsfett man hade, hur mycket vatten i kroppen och en mängd annat.

För att detta skulle fungera så var man tvungen att ta av sig barfota och ställa sig på vågen. Jag som gått runt på stan i värmen hela dagen erbjöd mig självklart genast att testa, så av med skor och sockar och upp med svettiga fötter på en våg för att få reda på hur jag mår. Med min totala brist på att ta hand om mig själv så blev jag faktiskt positivt överraskad.

Jag är ingen människa som tar hand om min kropp direkt. Vissa dagar sover jag sent, andra gg är jag vaken flera dygn. Jag kan gå runt i flera dagar utan att äta för att sedan slänga i mig ett ton kött av skräpbolagsnatur och ett kilo godis på det. Och trots allt detta så får jag diagnosen "Normal".

När jag frågar varför de står där och erbjuder folk att kolla sin hälsa så svarar en att det beror på att de vill få folk att vakna till, att se hur deras kropp mår och ändra sina levnadsvanor. Jaha? Tack då. Så äta skräpmat, sitta vid datan, sova skit... Ja det får jag väl fortsätta med då :P

Roligaste var när de räknade ut hur bra min kropps "förbränningssystem" fungerade (ja de sa faktiskt så). Jag vid 31 års ålder, har en kropp som fixar intagen och pumpar ut näring i alla hörn som vilken 24åring som helst. Så tack, tack.. Jag mår toppen...

Bara psyket kvar då, fast hade de kunnat mäta det så hade det väl blivit stora röda lampor och skrikiga signaler tills männen i vitt hämtat mig.



Förövrigt är det mina veckor med lilltjejen nu så jag är faktiskt överlycklig :D
image90

Tillägnad Joel #2

Vafaan, skrev inlägget innan, sen tog man bussen (INFO) till stan igår och vad läser man i Metro?
Jo, "Blogghypade" Joel ska debutera... Vafaan tänkte jag, det har han väl redan?
Men det verkar som om en annan "Joel" försöker hoppa på tåget... :P


Blogghypade Joel
Om någon faktiskt skulle vilja läsa hela skiten så är det bara att klicka på bilden för hela "storyn" :P


Ajja... Nog med Joel nu. hmmm... Vem ska jag tracka nu? :P

Hittade förövrigt min gamla "dagbok" efter separationen mellan mig och mitt ex.. Riktigt fjortisskriveri, kanske skulle läggas upp som en del i trackande av mig själv? :P

Tillägnad Joel

Juppz... Har tråkigt i väntan på att klockan ska ringa så att jag kan vakna seg som faan och behöva gå upp.
(Har jag sagt att jag har sömnproblem? :P)

Tänkte tillägna herr Joel en liten fin beskrivning av vad jag antagligen tjatat sönder honom på snart.
Headern på kategorisidorna! :P

När man besöker herrn i fråga så ser hela sidan suveränt bra ut, som nedan...
image85



Sen när man kollar lite extra (nyfiken skit utan liv som man är) så kan man ju alltid klicka på någon kategori...
image86
Dagens fråga t.ex. :P


Men men... Då ser man ju inte riktigt Joels vackra(?) ansikte. :(
image87


Den feta jekla texten är ju i vägen, är det censur?


Ajja... Hoppas detta hjälpte dig ponken :P

Nollställd...

Juppz. Bloggen ser ut så här just nu för att jag nollställde alla kodmallar.
Det ska ändras snart igen, men just nu var jag tvungen att göra så här för att ha en oförstörd kod att arbeta med.

Vet att det ser fult ut som f-n, men jag ville ha det här upplägget som grund.
Vem vet, med min takt så kanske det kommer se bättre ut redan innan året är slut :P

Kort och lätt


Lurar mig själv...

Juppz. Varje gång samma sak. Jag lurar mig själv.

Efter 2 veckor med lilltjejen så känns det som att jag är redo att ta tag i alla små problem i mitt liv.
Dygnen är rättvända, jag sover på natten och är vaken på dagen, precis som det ska vara. Jag känner en optimism inför framtiden som jag inte kännt på länge och jag har planer att fixa det mesta.

Mina planer på saker att göra under de två veckor jag inte har lilltjejen:

¤ Städa
¤ Diska
¤ Plocka undan i förrådet och slänga ut en massa
¤ Återta kontakten med polarna, att verkligen ringa.
¤ Skriva en bunt CV's och söka en massa jobb
¤ Ändra utseendet på den här bloggen
¤ Ordna med sista korten jag tog när lilltjejen var här och lägga upp på bloggen
¤ Handla
¤ Fortsätta sköta min dygnsrytm. Inte vara vaken hela nätter.
¤ Äta regelbundet (och inte var 3:e -4:e dag)
¤ Gå igenom allt pappersarbete (Hemförsäkringsnumret ska advokaten ha t.ex.)


Saker jag har gjort under veckan som gått nu:

¤ Diskat lite av all disk.



Som synes, fast igen... Det tog 2 timmar utan lilltjejen innan jag var tillbaka på stadiet "Vad är det för mening med mitt liv" och nu sitter jag faan fast här igen. :(

Nåja... Kan ju kryssa av att jag iaf skrivit i bloggen, alltid något, eller hur? :)

Så typiskt...

Jag satt verkligen inatt och mekade med layouten på sidan lite.
Tänkte återuppväcka mina gamla minnen om hur det här jäkla css funkade nu igen och samtidigt ta och leta upp vart man ändrade färgsättningen för kommenterar så en viss fröken norrut kunde fixa det på sin blogg.

Så när man suttit i evigheter och mekat samtidigt som man skrivit en überlätt (och alldeles för lång) förklaring till hur man ändrar varje element på sidan, så vad händer...

Juppz, blogg.se läggar av, kaput! Och jag mitt dumma f-n hade bara skrivit ner skiten i en ruta på just (juppz) blogg.se.  Så, allt borta... Orkade inte göra så mycket mer då och nu hinner jag inte.

Kanske ikväll, kan slänga upp sista korten på lilltjejen. Nu är det ju 2 veckor tills jag får se henne igen, om det inte dyker upp annat emellan (läs: Advokat, tingsrätt, bråka och skit) innan dess...

*suck* *snyft* *kiss & bajs*

*suck* och *spy*

Varje gång jag kollar till min blogg och funderar på att skriva något så tappar jag bara lusten.
Så jekla trött på det trista utseende den har och ingen ork eller några idéer till förändring.

Vad gör man då?

Nåväl... Dagen har vart grymt bra iaf. Jag och lilltjejen har vart ute i strålande vårväder och lekt på lekplatsen och ätit glass. Ja, det är nog nästan allt vi gjort idag, men vad gör det? Det tog hela dan och vi hade skitkul båda två :)




En dag på badet...

Japp, det blev av att åka till badhuset idag.
Inte badhuset här i lilla Skövde då utan till badhuset i ännu mindre Skara, eftersom jag ahde fått tips om att det fanns en vattenrutchbana där. Sant, det fanns det, men förrutom den så var det nog bland det tråkigaste badhus jag sett.

Detta hindrade varken mig, polarna eller lilltjejen från att ha skitkul däremot. Inga andra var där nästan och ingen av dem där åkte i den sega, tråkiga vattenrutchbanan heller så vi sket fullständigt i alla regler de hade för att få åka.

Seriöst, den gick hur långsamt som helst och mynnade ut i en 3 dm djup länga innan man fick gå upp. Så lilltjejen fick åka själv, fast det var 7års gräns igentligen. Vi andra passade på att slänga oss efter iof och åka ikapp så att vi alla kom ut i en samlad hög. Alla garvade ganska gott då.

Det fanns en fin grön och gul lampa där som visade när det var ok att åka men vem brydde sig om den? Nope, inte vi. hehe... Jag tror att skulle det inträffa olyckor i den rutchkanan så måste det vara för att någon råkat somna på vägen ner hehe...


Tråkiga var tyvärr att först när vi kom ut därifrån så mindes jag min kamera.
Inte ett enda kort eller filmsnutt blev det ;(
Önskar så att jag hade tagit lite bilder och filmat lite när lilltjejen åkte. Hon tyckte verkligen det var så himla kul, och det syndes verkligen på henne. De hade bubbelpool med iof som hon tyckte om att springa till emellanåt för att vattnet var så varmt däör, så inga blåa läppar blev det :)


Enda kortet jag tog får jag väl lägga med här då, det är på lilltjejen i bilen hem...
image79


Men det känns riktigt tråkigt att missa att få med bilder från en så rolig dag, typiskt. Men det kommer flera roliga tillfällen att fånga på bild. Funderingar på att åka till ett riktigt äventyrsvattenland med lilltjejen finns ju. Det skulle hon älska vet jag och då ska jag banne mig ta kort som bara den.

Äntligen...

...så fungerar blogg.se som den ska igen (fast ibland undrar jag ifall meningen inte är att den INTE ska funka, hehe) och äntligen kan man då slänga in en liten "bloggis" :P

Nu har jag haft lilltjejen hos mig i 1½ vecka och det har varit underbart.
Efter all jävla skit om hennes boende och prat med advokat så har jag bara släppt alla tankarna på det och koncentrerat mig på att njuta ev tiden med lilltjejen istället. Ja, bortsett från vissa kvällar då lilltjejen sovit och jag suttid lite depp på balkongen då. Men men... Det är allt annat än kul.

Veckan som gått har vart knepig igentligen. Nattugla som jag är så var det en ny sak att lägga sig tidigt, vilket jag började med första dan jag hade lilltjejen. Den måndagen somnade jag 19:30, samtidigt som lillan. Efter det har jag inte vart vaken längre än till 22 mer än 3 gånger, denna dan inräknad. Helskumt.
Men det har varit jekla bra endå eftersom jag vaknat hur pigg som helst vid 7-8 på morgonen utan hjälp av vare sig lilltjej (som jag fick väcka istället) eller väckarklocka.


Annars har lilltjejen och jag faktiskt hunnit med en hel del.
Vi har lärt oss tecknade Pippilåten (den oäkta Pippi Långstrump låten som jag kallar den), lilltjejens cykel har tagits fram och träningen på att cykla utan stödhjul har tagit fart igen. Vi har besökt min kusin och hans barn och både lilltjejen och jag har testat att rida på en stor häst. Jag blev för övrigt lovad att få testa det igen "ordentligt" nån gång, kanske t.o.m. ut i galopp. (jag red en gång när jag var 10 så inget jag kan :P).
Vi har även besökt en polare där Thea åt glass och lekte med hans barn.


Detta var väl en kortfattad genomgång av tiden som gått. Jag har missat att nämna en massa antar jag, men orkar inte hehe...

En sång:



Lite bilder från veckan (och en halv) kommer här:



För övrigt så ska vi direkt efter lilltjejens dagis imorgon åka till Skaras badhus med vattenrutshbana.
Hoppas de tillåter att man fotar där (tack alla äckel som fotar småbarn förresten, inte nog med att ni borde skjutas för er äckliga "sjukdom", ni har gjort så att en stolt förälder inte får fota sitt barn på badhusen längre.)


Nåväl... Lev väl, älska din nästa, och gärna mig lite med :P

RSS 2.0