Jupp. Så här ser en snart 4 åring ut efter att spenderat 4 timmar%

DSC00029.JPG
Jupp. Så här ser en snart 4 åring ut efter att spenderat 4 timmar på stans badhus. ;-)

Dagens outfit

På väg till dagis (eller ja, förskolan heter det ju nu)

image29Se hit!
Ja, det är sant!
Jag har nu blivit en "modeblogg"!

Haha... *suck* Dålig förmiddagshumor blandat med en stor del uttråkning drar verkligen fram det sämsta i mig. Nu menar jag det som något depressivt, utan bara dålig humor. :)

Till vänster har vi lilltjejen iaf som poserar med dagens dagis-garderob.

Vad som inte syns så bra under är iaf en brun Kitty t-shirt (katten, inte deckaren), ett par bruna byxor med Milla (Alfons Åhbergs bästa tjejkompis) och en brun luvjumper med glitter. Dagens färg är brunt med andra ord.

Jackan ser ni ju så använd ögonen. :P
Vart är då alla dessa gudomligt vackra plagg inhandlade?
Ja, jag har inte den blekaste haha, jag har köpt från de flesta ställen, Milla är ju specialbeställt från en "Alfons-site" och jackan är inhandlad på tradera :P

Ja, antar att jag inte skulle kunna driva en modeblogg trots allt? Haha... Men varför skulle jag vilja iof? Ajja, uttråkad.


Nepp... Strax dags att diska. Har haft en underbar dag igår iaf och den här dagen började riktigt bra med. Lilltjejen väckte mig och sa lugnt att väckarklockan hade ringt men att hon stängt av den. Så första tanken var ju att jag hade försovit mig, men jag har en så duktig liten dotter som faktiskt stängde av klockan och sedan väckte mig direkt efteråt, så ingen tid förlorad i drömmarnas värld.

Frukost för lilltjejen medans jag plockade fram dagens garderob och bara glada miner från lillan. Hur mysigt trevlig morgon som helst, och tro mig, det är inte alltid så. Sedan var det iväg till "dagis" med lillan och sen hem för att snart plocka iordning i lyan lite. Och inte ens avlämningen på "dagis" kunde ta bort min dotters glada humör, underbart! Hoppas det finns kvar när jag ska hämta henne i eftermiddag nu bara. :)

Hela dagen igår var likadan förresten. Hämtade lilltjejen på dagiset kl. 14 efter över två veckor av ensamhet (för mitt liv utan min dotter är verkligen ensamt) och det var bara glada miner från att vi gick från dagiset till att lilltjejen la sig för att sova på kvällen. Och då var hon ändå med inne på Willys i en timma för att hjälpa pappa plocka iordning mat för runt 1400 spänn. Hon brukar avsky mataffärer efter c:a 5 min och det brukar alltid sluta med att jag får handla resten en annan dag när någon kan leka med min dotter under tiden.

Ja, jag måste erkänna att jag är helt förbryllad igentligen. Pratade med exet några gånger under veckorna lilltjejen vart där och hon uttryckte sin oro över att lillan börjat suga på tummen (vilket hon aldrig gjort innan). Det var det ena och det andra om att hon känner sig otrygg m.m. Men förrutom precis när jag hämtade henne på dagis så har lilltjejens tummar hållt sig borta från hennes mun, så då måste hon ju känna sig trygg hos mig iaf, eller?

Oh well... Min enda "chock" jag igentligen haft under dygnet som gått nu, det var nog klädvalet min dotter hade när jag hämtade henne. Mitt ex har alltid haft ett bättre öga för att matcha kläder och få det att se bra ut. Jag kollar in i en garderob och ser bara en massa kläder och vet inte vad som passar med vad känns det som, men käre exet har alltid haft lätt för det. Men hennes kläder igår...


image30
Det kanske bara är jag, men blir det inte lite för mycket med detta?
Jag menar, bara jackan och ett par helfärgade byxor hade kanske fungerat, men ja...

Ja, jag är så förbryllad över klädvalet att det fick mig att ta upp det här, det säger väl något?
För det handlar inte om att prata negativt om mitt ex, som sagt, alltid annars har hon en underbar klädsmak,
så jag vill väl igentligen bara vädra ur mina tankar på ifall det kanske bara är jag som tycker det blev lite mycket...

Ajja...

BIG FISH - FRITT FöR VINDEN

Vissa jävla dar
känns kroppen som jag bor i allt för trång
Precis som om jag var
en sandsäck i min egen luftballong
Timmarnas gång
en entonig sång
får mig att acceptera
Begränsningarnas tvång
Tills jag inte klagar något mera

Mina drömmar är
Nåt jag inte kan hantera
Ett skarpladdat gevär
som förväntningarna genererar
Gjutet av krav,
pipan är av
i munnen jag sticker in den
Suckar, trycker av
Och sprider mina tankar fritt för vinden

Kroppen som jag bor i är för trång
Min hjärna är splittrad av en väldig klyfta
Som en sandsäck i min egen luftballong
måste jag kasta ut mig själv för att kunna lyfta

Slut på en Era...

Flemmings Bokhandel hade sin sista öppna dag nu i lördags.
Jaha tänker de oinvigda direkt, en bokhandel har stängt, det finns väl flera? Men det är just här skon klämmer... Det finns massor med bokhandlare, men det finns bara en Flemming och ingen kan ta den platsen han hade, aldrig någonsin. I 15 år har han varit en trygg punkt i mitt och många andra människors liv. 16 år för vissa men jag var inte med det första året.

När man är på stan, hemma, fikar. Ja oavsett vart, så har man alltid sina fördomar, sin syn på andra människor. Sitter det en polis, en gothare, en gammal tant, en ung kille, en "brat" m.m. på samma fik så sitter de inte vid samma bord. Och beroende på vem du är så sätter du dig hos den som du av vana umgås med. (Jag babblar, jag vet)

På flemmings gick man in oavsett om man skulle köpa en bok eller inte. När jag bodde i GBG och kom förbi Skövde på besök så hann man alltid kika in hos Flemming. Packning och allting följde med på de snabbvisiterna och herr Flemmings reaktion var alltid den samma. "-Hej, Sätt dig och ta dig en kaffe!"

Hos flemming drack man kaffe vid ett litet jekla bord bredvid kassan. Var det inga kunder som behövde hjälp så satt han där med och pratade om allt mellan himmel och jord. Eller om man inte mådde bra, då var han den tysta som lyssnade när man behövde tömma ur sig livets orättvisor, eller också var han den vise som kom med alla de raka ärliga råden. Alltid ärliga.

Och hos flemming satt alla vi olika människor som aldrig skulle varken umgås eller prata med varandra annars. (Vad har jag och en Star Trek fanatiker som läser matte F och skriver eget programmeringsspråk gemensamt liksom?) Hos flemming pratade vi alla glatt med varandra, och man fick en insyn i andra världar än den man själv levde i.

Hur många som inte var med hos Flemming kan berätta att de grät när en bokhandel las ner?
Det går verkligen inte att förklara, men ögonen blir tårögda av att tänka på det...

Så tack Herr Flemming Mauritzén för all den tid du get mig.
Tack för att du varit en underbar bokhandlare, psykolog, rådgivare och vän under 15 års tid.


image23image24image25




Dagens goda råd...

Fastna inte för länge på krogen om du fyller år dagen efter.

Usch, min farmor ringde kl. 07:00 och pratade på i över en timma :S

Duscha... :P

25 Januari 2008

Huga. Vilken stressdag det vart idag, och helt till onödan. Skulle hjälpa en kompis bygga upp en scen inför en spelning ikväll vid 14:30, hämta en tårta strax innan dess för leverering till an kompis och lämna en hel låda kort till mitt ex runt samma tid.

Stressat in till stan bärandes den stora kortlådan, sprang till stammisfiket för att lämna lådan medans jag hämtar tårtan och helt upp i varv. Då ringer exet och säger att hon inte hinner ta korten idag (och jag som burit skiten in till stan) och sen ringer polaren och säger att vi ska fixa scenen först vid 16:30.

Så där satt jag med en massa extratid och ingen att göra. Blev till att leverera tårtan och sen sitta och ta en fika medans jag själv kollade igenom 8 års fotografier. Men gud vad kul det var. Massa bilder på en lilltjej när hon var riktigt liten och en boost för det dåliga minnet. Vad mycket fina och roliga saker man igentligen gjort under sitt liv som man glömt bort. Kul att minnas igen, även om allt är förbi nu.

Efter att polarens scen var färdigriggad så stannade jag iaf kvar och lyssnade på hennes och några andras band spela. Var riktigt bra band faktiskt och jekla trevlig.

Efter det blev det en sväng på krogen som inte slutat förrän nu. Har haft skitkul idag iaf, och efter att jag lyckats få in katten och gått o lagt mig så ska jag sova så jekla skönt.

När jag vaknar imorgon är det snabbdammsugning av lägenheten som gäller (hela lyan är iordningplockad för att lätt dammsugas) och sen är det iväg på fest. Fyller ju år nu (lördag) så det ska firas/sörjas och vi ska ha en megafest hos polaren som passar på att inviga sin nya bar samtidigt. :)

Men men... Nu ska jag ropa på katten...

Faan va gött!

Nu var det delvis klart med socialen och psyk iaf. Jag har ny tid till båda i februari innan de kan bestämma sig för ifall det verkligen ska bli sjukrskrivning eller inte. Men så länge som man väntar på det så passade socialen på att slänga in pengar på mitt konto imorgon och betala mina hyror.

Perfekt, en del av all oro borta. :)

Jag trött men omgjord


































Ser så tråkigt ut utan en enda bild så en egobild kommer här :P

Guten Tag!

Juppz. Den här morgonen började tidigt och utan att jag vart uppe hela natten. :)

Jag gick faktiskt och la mig för att vila lite redan vid halv sex igår kväll men vaknade inte förrän kl. två på natten så jag släckte ner i lyan, kollade datan en snabbis och sen gick denne herre och la sig igen. Tur det också för hade jag stannat uppe längre hade jag väl antagligen piggnat till och inte kunnat somna om.

Som det vart nu i natt så har jag legat och vridit mig lite men jag har iaf sovit till halv sju. Nu är det en ny dag att ta tag i och eftersom jag känner mig hyfsat utvilad så kanske jag har energin till det för en gångs skull. That would be the first! :P

Däremot så har jag drömt en massa både skrämmande och oroväckande inatt. Verkligen helkonstiga drömmar. Men men. De har jag inte fått ordning på i mitt lilla huvud än (nej, inte det huvudet! Snusk! :P) så innan jag ens kan knappa ner det på datan så måste jag nog försöka gå igenom lite själv vad det var jag igentligen drömde. Jag vaknade iaf med kroppen fylld av en massa blandade känslor och jag minns tillräckligt för att veta att drömmarna var en stor anledning.


Men men... Plocka in tvätt, dricka kaffe och förbereda mig inför en tur in till stan, det är vad jag ska göra nu iaf.

Byé

Ännu en dag...

Sitter på fiket igen, som alla andra dagar. Klarar inte av att vara hemma och allt prat hos psykologen har bara gjort rastlösheten i kroppen värre än vanligt. Gud vad jag avskyr att prata om mig själv, speciellt att verkligen sitta och försöka analysera vad det är för fel på mig, om det är något fel på mig och hur man bäst kommer tillrätta med det isf.

Nu var det ju iof första samtalet och vi pratade inte allt för länge. Hon ville bara ha reda på lite hur jag mådde, inget djupgående, men jag är ju sån att jag måste annalysera allting, så jag satt där och drog igenom lite hur jag mådde och sedan svarade jag nästan automatiskt på vad det skulle kunna bero på innan hon hade tid att få en syl i vädret.

Jag var ett nervvrak när jag gick därifrån iaf. Första frågan "kan du beskriva lite hur du mår, om det är stress, depression eller något annat" fick mig att börja skaka i hela kroppen. Har nog aldrig vart så tystlåten och jag har nog aldrig darrat så mycket på rösten när jag pratat som jag gjorde då. Känner det nu att jag nästan fick en hysterisk energiknäpp efteråt. Ja, det är inte min naturliga sak direkt att försöka gå in på vad jag känner och tycker om jobbiga saker. Det är för djupt begravt för att bara plockas fram sådär.

Men det gav mig lite insyn i mig själv som jag inte haft innan med.
Jag har igentligen aldrig tänkt på det så farligt mycket innan. Jag brukar säga att jag inte är mannen som pratar med någon om mina problem, jag stuvar undan dem i bakhuvudet och glömmer bort dem så gott jag kan och sedan går jag ut i världen och löser mina kamraters problem åt dem istället. Jag är som en fantastisk (skryt jag vet :P) psykolog som aldrig glömmer bort sina egna känslor bland alla andras.

Nu väntar jag bara på att psykologen eller min socialsekreterare ringer upp och berättar vad de kommit fram till. Det lutar åt att jag blir sjukskriven. Som sagt, visste inte man kunde bli det som arbetslös men uppenbarligen går det. Fast inget sätt är ett helt och hållet bra sätt för mig. Jag är för mycket i obalans för att kunna söka jobb på heltid, men samtidigt behöver jag ett arbete. Inte bara för min ekonomis skull (fast gudarna ska veta att det inte skulle skade) utan mer för att jag behöver den tryggheten, det är den stabiliteten i mitt liv jag saknar för att kunna fortsätta. Arbete, fasta rutiner och ett glatt gäng med arbetskamrater.

Men om jag inte klarar av att söka alla dessa jobb som socialen kräver att man ska (några per dag, söka hela tiden) så är sjukskrivningen den enda vägen för mig. Det tråkiga är att jag inte som jag hade hoppats, bara kan ta det lugnt och i min egna lugna takt söka ett jobb lite här och där. Nej nej, jag får inte söka några jobb alls om jag blir sjukskriven. Det enda de kunde erbjuda var sjukskrivning på halvtid men då var jag endå tvungen att söka ett visst antal jobb, bara inte lika många. Samtidigt skulle jag bara får ett halvt bidrag från socialen och det skulle jag inte klara mig på.

Nepp, må för mycket skit för att kunna söka jobb eller ta bort pressen men inte få söka något jobb alls är alternativen :(

Nu ska jag hälla i mig min tredje kopp kaffeslask och se vad som händer annars i bloggsvären. Ska se om jag hittar lite intressanta bloggar att länka, några som inte behandlar mode, trender eller något annat commercielt skit...

Ha en bra dag, min kommer vara en halvdöd sådan :P

Var ju tvungen att kolla upp Belgian Blue...

"Monsterrasen" belgisk blå är en etablerad och växande koras i Sverige, drygt tio år efter den turbulenta premiären. Upp emot 150 ton belgisk blå-kött slaktas varje år i landet. I köttdisken syns inte ursprunget.

Är det så att man smygvägen för in belgisk blå är det oacceptabelt, säger Jan Bertofft, generalsekreterare i Sveriges Konsumentråd, till TT.
Det var 1996 som lantbrukaren Gunnar Nilsson, i Viken i Skåne, under medialt buller lät inseminera fyra kor med sperma från belgisk blå. Tilltaget ledde till allmänt spott och spe och åtal för bland annat djurplågeri. Han dömdes till dagsböter.
Men trots motståndet tycks rasen ha fått fäste i Sverige. Lantbrukets Affärstidning (ATL) har kartlagt spridningen efter tio år och konstaterar att belgisk blå spritt sig från Hälsingland i norr till Simrishamn i söder.

I Jordbruksverkets centrala djurdatabas finns två renrasiga djur registrerade, men tidningens genomgång visar att det sannolikt finns 50 djur i 20 kommuner i Sverige. Ett 70-tal gårdar ska dessutom korsbefrukta vanliga kor med belgisk blå.
De djuren redovisas i registret som korsningar, men utan att tala om vilka raser som blandats, säger Christina Storm på Jordbruksverkets djuravdelning.
Tricket är att inseminera kor med sperma från belgisk blå, få den snabba köttillväxten, och därmed skapa ett högre slaktpris.
Konsumenterna har rätt att få veta vad det är för kött de äter, säger Jan Bertofft.
Grundläggande för lantbruksrörelsens och slakterinäringens motstånd, var att belgisk blå-djuren avlats så hårt att korna måste förlösas med kejsarsnitt.
För oss gäller den generella policyn att vi inte befattar oss med rasen eller korsningar av dem, säger Swedish Meats informationsdirektör Hampe Mobärg till TT.

Varje år föds 170 000 kött- och korsningskalvar i Sverige. Hur många av dem som har belgisk blå i generna vet ingen. Men enligt de uppfödare som tidningen talat med handlar det om minst 500 kalvar om året. 500 kalvar med en slaktvikt på 300 kilo motsvarar 150 ton belgisk blå-kött.
Swedish Meat har 60 procent av den svenska slaktmarknaden.
Vi kollar härstamning med djurägarintyg för att vara säkra, men redan i tredje generation är det karaktäristiska utseendet borta, så det är svårt att upptäcka dem om man manipulerat intyget, säger Hampe Mobärg.

Livsmedelsverket är tillsynsmyndighet, hur är det möjligt att smussla ut 150 ton till konsumenterna, när kossans ursprung ska vara noga utsatt på prislappen?
Vad som märks ut är ursprungsland, inte vilken ras det handlar om, säger Karin Gustavsson på verkets informationsavdelning.


BELGISK BLÅ

WIKIPEDIA
Belgisk blå


Belgisk blå, eller Belgian Blue, är nötkreatur särskilt framavlade för högsta möjliga köttproduktion. Rasen har en mycket välutvecklad muskulatur. Orsaken är en mutation som inaktiverar myostatin, ett protein som hämmar muskeltillväxt. Rasen har varit kontroversiell i många länder och den har av kritiker ibland kallats "monstertjur".

1995 fanns det 100.000 registrerade BBV i Belgien, 15.000 i Frankrike, 5.000 vardera i Storbritannien och Nederländerna. I sex ytterligare länder fanns ett mindre antal. I Sverige är belgisk blå tillåten, däremot är fortsatt avel baserad på rasen tills vidare förbjuden.

Rasen heter egentligen Belgisk blå och vit boskap, BBV, och är resultatet av en målmedveten inseminationsavel som pågått de senaste decennierna. Den blåskiftande färgen beror på tidigare korsning mellan en vit belgisk och en röd engelsk ras. Av renrasiga BBV-djur måste 86 procent förlösas med kejsarsnitt den första kalvningen enligt en vetenskaplig undersökning i Belgien. Bruket av antibiotika efter andra världskriget gjorde kejsarsnitt möjliga, vilket banade väg för avel av muskulösa djur, hos vilka bäckenöppningen är mindre och kalvarna större. Den kraftiga muskulaturen leder till högre slaktkroppsutbyte, bättre foderomvandlingsförmåga. Minskad fetthalt leder till mörare och magrare kött.

De inre organen är förminskade; till exempel är levern 29 procents mindre och lungorna 22 procent mindre hos tjuren jämfört med konventionella raser. Enligt den belgiske professorn Hanset vid universitetet i Liège har denna storleksminskning ingen betydelse för djuren med motiveringen att alla däggdjur är födda med en överkapacitet hos organen. Meningarna går dock isär och det finns uppgifter om att den förminskade lungvolymen leder till ökad känslighet mot virusinfektioner i andningsorganen.

Det har påståtts att avkomman är särskilt drabbad av stress och virussjukdomar.

Det känns väl kul att inte veta vad man trycker i sig?

No sleep for the wicked...

Jaha.. Åter igen en sömnlös natt, men vad hade jag väntat mig. Ska träffa psykologen klockan 10:30 idag så antar att det har påverkat det lite. Hatar verkligen att behöva sitta och prata om mig själv.  Visst, säg att du har något problem så är jag säkert full med goda råd, men att at itu med mina egna är en annan femma.

Igentligen vet jag på ett ungefär vad jag borde göra för att må lite bättre, men det är ju faan så mycket lättare att veta om det mot vad det är att faktiskt utföra det.

Varför ska livet vara så krångligt?

Jag minns iaf fortfarande när jag mådde bra, minns bara inte hur det kändes...

Näe, jag vet inte...

Har suttit och lekt ett tag med menyer skrivna i CSS, men jag vetefasiken om jag orkar med det mer. Vad jag än gör och hur jag än gör det, så är det i slutändan bara krångel.

Inte nog med att den CSS-kod som behöver användas oftast fördärvar resten av kodningen på sidan så att allting bara blir kaos, det fungerar inte ens ordentligt i Internet Explorer 6, utan jag måste slänga in en massa javascriptkod på alltihopa.

Varför ska Microsoft vara så puckade att de inte följer den standard alla andra satt sig ner och kommit fram till är bra? Varför ska de ha sina egna knep till hur saker ska fungera. Som tack för det så ser sidor olika ut i olika webläsare, beroende på ifall man använder IE, Firefox, Netscape etc. Och ifall man surfar med en PC eller med en MAC.

IE kan jag ju alltid kolla om det funkar med, bara ladda sidan i IE med, men de andra då? Ska jag behöva köpa en jekla MAC bara för att vara säker på att sidan funkar? Nepp... Hoppas alla överger IE6 till förmåb för IE7 som de äntligen lagt in mer stöd för CSS i, eller ännu bättre, låt alla installera Firefox och bojkotta Mircrosoft helt och hållet.

Och nej, jag tänker inte gå så långt att föreslå att byta system till Linux, jag gillar inte Linux :P


Nu sitter det iaf en meny längst upp, lek med den ni, för imorgon kommer den försvinna, orkar inte meka mer med den nu bara. Blir ju aldrig bra... (Den ser olika ut i IE & Firefox, men funkar iaf att använda i båda)

Fortsatta ändringar

Juppz, har fixat sökfältet och forumlärsrutorna så att man inte blir bländad av en massa vitt när man ska skriva en kommentar. Hoppas det blev bättre.

Om ni hittar något ni tycker borde ändras för att göra sidan bättre, meddela gärna mig det så ska jag se om jag kan göra något åt det.

Skönhetsfel är lätt att missa när man sitter själv med skiten. :)

När det kommer till äggmackor...

Jag var tvungen att köpa nya ägg idag med. Jag hade ett trettiopack (eller kanske var det 20pack) från kronfågel som jag köpte på Willys för några dagar sen men jag vågar inte äta fler av dem.

För det första så är de lite större än vad äggen brukar vara, men det är väl bara bra kanske. Men det finns fler saker än så. Jag vågade knappt hålla i dem för att äggskalen kändes så spröda så jag trodde de skulle gå sönder av sig själva, och smaken var ja "fel", de smakade bara konstigt, äckligt och för lite. Svårt att förklara, men smaken var för len och intetsägande oavsett om jag mass-kryddade dem eller inte.

dubbeläggMen framför allt. Varenda jekla ägg hade två ägggulor. Det händer väl ibland att det är så, speciellt när man köper dem direkt från bonden. Men varenda ett!? Har de sorterat fram enbart dessa för att sälja för sig, eller vad.

Näe, tanken fick mig bara att fastna vid Belgian Blue tjurarna, som genetiskt gjorts så att de har dubbelt av alla muskler för att öka värdet. Det blev till att kasta alla äggen och gå och köpa nya. Letade extra noga efter "frigående höns" bara för sakens skull, jag som aldrig brukar bry mig annars. Men men...

Vad hände med alla reportage om Belgian Blue förresten? Man hör ingenting om de genmodiferade stackarna. Hela världen rasade mot det när det pratades om dem i TV och skrevs i tidningar. Men nu nämns de ingenting och de finns fortfarande kvar "där ute". Många har nog t.o.m. glömt bort att de finns nu, och det är inte rätt att det ska vara så. Jag vill inte handla kött i affären och sedan utan att veta, slänga i mig konstigt genmodifierat skit.

Förövrigt vet jag att den mesta maten är genmodifierad på ett eller annat sätt. Men det finns gränser. Snart startar jag en egen jäkla gård, men då kommer väl regeringen och kräver mig på en massa skatt för det med.. *suck*

Det är jävligt lätt att klaga...

Men idag har jag köpt hem lite chips och ska sitta och njuta av film lite. Underbart trevligt.
Ska bara göra några äggmackor först så jag får i mig lite mat med.

Köpte mjölk också förresten, nu är det bara en spark i baken som fattas. ;)  

Trend, mode, design och blah!

Ja, i brist på annat den här übersega dagen (som jag mest sovit bort, fast i omgångar) så passade jag på att kolla in andra personers bloggar för att se om det fanns något av intresse att läsa, eller bara något kul.

Efter ett jekla hoppande från en blogglänk som en som gjorde ett inlägg på min sida lämnat efter sig, till en blogg från någon som lämnade ett inlägg på hennes sida, etc. Så började jag kolla runt på toplistan över mest aktiva bloggarna, mest populära "and-so-on".

Är människors intresse av trender och mode så jekla stort!?!
Så gott som hela listorna var fyllda med samma slags människor som diskuterade samma slags (ursäkta, endast ur personligt intresse) skit på blogg efter blogg. Jag kan förstå hur några bloggar aktivt om olika trender och att de får en skara efterföljare. Men det är så många som bloggar om just detta att om de bara besökta varandras sidor en gång om dan så skulle de själva stå för 10 tusen besökare per dag.

Tidningarna fylls ju redan till bredden med både det ena och det andra och några bloggar hit och dit är väl jättebra för att jämna upp för hur sena tidningarna kan vara med att uppdatera alla "nyheter". Men jag kan inte bara få bort hela den här känslan av att världen har blivit så förbannat ytlig.

Ah, vetefaan vad jag ska skriva mer, bara störde mig...
Men jag tycker det är intressantare om en polare berättar om sin krossade tå än om att Brad Pitts jacka han hade i en film har köpts för XX pengar ... (jag vet, ska vara mer X där eller hur :P)

Toplistorna är uppenbarligen inte min plats att leta efter något intressant på.
Och till er väldigt få toplistade bloggägare som verkligen skriver om annat så ber jag om ursäkt för att ni råkade slinka med i mängden här.

Byé for now...

Det går frammåt

De ringde från sjukvården idag och fixade ett möte med både läkare och psykolog för mig imorgon. Tycker det gått undan ganska bra med allt detta, hon som ringde från vårdcentralen sa t.o.m. det att väntetiderna var minst en vecka på att få prata med någon där. Sen ringde psykologen mig direkt och sa att det funkade morgonen efter, så jag klagar inte.

Socialkontoret ringde nyligen och meddelade att eftersom jag tagit kontakten med psykologen och ett möte var på gång så började de lite smått med att betala mina räkningar så länge om det var ok. Vad ska man svara på det? Betala på, ju mer desto bättre :P

Så lite saker är på väg att fås gjorda iaf. Bara resten av livet kvar. :P

Lite info om spelvärldens förbud...

Kollad elite på TVspel och datorspel på nätet när jag hittade lite info om olika spel som var förbjudna i olika länder. Det roligaste var nog att spelet Football Manager 2007 (ett manager spel där du tar hand om ett fotbollslag) blev förbjudet i Kina.

Varför blir ett vanligt manager spel förbjudet för? Jo, i det spelet var Tibet ett eget land, så då var det förbudsmärke mot försäljning och/eller ägande av det spelet i hela China.

Vilka regler och lagar det finns haha

Hittade detta om gamla Amerikanska lagar på nätet med, riktigt kul, men bör tas med en nypa salt då jag faktiskt inte har någon aning om hur mycket det stämmer.


California
  • Förbjudet att sätta ut en råttfälla om man inte har jaktkort.

Nevada
  • Förbjudet att rida kamel på motorvägen.
  • I Eureka är det olagligt för en man med skägg att kyssa en kvinna.

Utah
  • Alla fordon har väjningsplikt för flugor på motorvägarna.
  • I Tremonton kan inte en kvinna och en man ha sex i en ambulans i rörelse.

Wyoming
  • I Newcastle är det straffbart att ha sex i ett frysrum på ett slakteri.

Oklahoma
  • Lagöverträdare kan bli arresterade och bötfällda, eller fängslade för att ha gjort grimaser till en hund.

Texas
  • Förbrytare är ålagda att ge sina offer 24 timmars varsel, där de underrättas om vilken förbrytelse de skall utsättas för.

Arkansas
  • En man har rätt att slå sin fru, men bara en gång i månaden.

Illinois
  • I Oblong är det straffbart att älska under jakt, och att gå på fisketur på bröllopsdagen.
  • Det är förbjudet att ge en tänd cigarr till en katt, hund eller annat sälskapsdjur.
  • Alla ungkarlar måste kallas Master, och inte Mister, när de blir tilltalade av deras kvinnliga följe.
  • Det är förbjudet att köra bil som saknar ratt.

Michigan
  • Lagen säger att en kvinnas hår tillhör hennes man.

Ohio
  • Förbjudet för kvinnor att gå med skor i konstläder.

Tennessee
  • Förbjudet att fånga fisk med lasso.
  • I Dyersburg är det olagligt för kvinnor att bjuda ut en man.

Georgia
  • Oralsex är förbjudet, med en straffram på upp till 15 års fängelse.
  • Om du vill bryta mot lagen är det bara att slå någon på ryggen.
  • Frisörer får inte göra reklam med hjälp av sina priser.

Florida
  • Om du är skild, gift eller ensam kvinna är det olagligt att hoppa fallskärm på söndag eftermiddag.
  • I Saratoga är det förbjudet att sjunga i baddräkt.
  • Kvinnor, och frisörer, kan få böter för att sova under en hårtork.
  • Blir en elefant bunden vid en parkeringautomat, skall man betala ordinarie parkeringsavgift för den.

Pennsylvania
  • Böter för att sopa skräpet under mattan.
  • Det är förbjudet att utföra oralsex medan man har läppstift av låg kvalitet på sig. Detta på grund av att denna typ av läppstift kan orsaka cancer i penis.

Vest Virginia
  • Ett barn som luktar lök får inte gå till skolan.

Maryland
  • Olagligt att skrubba ett handfat, oavsett hur skitigt det är..

Rhode Island
  • I Providence är det olagligt att sälja tandborstar och tandkräm till en och samma kund på en söndag.
  • I Newport är det förbjudet att röka pipa efter solnedgången.

Massachusetts
  • I Salem är det olagligt, undantaget äkta par, att sova nakna i ett hyrt rum.
  • I Boston är det förbjudet att ta ett bad utan giltig anledning.

Connecticut
  • Olagligt att gå över gatan på händerna.

Winsconsin
  • I Connorsville är det förbjudet för en man att avfyra ett vapen medan hans kvinnliga partner har en orgasm.

Oregon
  • I Willowdale är det förbjudet för en äkta man att svära medan han har sex.
  • Det är förbjudet för en man att fylla bensin på bilen själv.

Minnesota
  • Ingen man kan älska med sin fru om det luktar vitlök, lök eller sardiner om hans andedräkt. Med laglig rätt kan frun förbjuda att han kysser henne.

Iowa
  • I Ames kan inte en man ta mer än tre klunkar öl efter ett samlag, om han ligger i sängen eller om han håller om kvinnnan.

Montana
  • I Bozeman finns en lag som förbjuder all sexuell aktivitet, med en medlem av det motsatta könet, i en trappuppgång efter solnedgången om båda är nakna. Om man har på sig strumpor är man på den säkra sidan.
  • I Helena får inte en kvinna dansa på bordet i en bar eller saloon om hon har på sig mindre än 4,5 kg tyg.

South Dakota
  • Hotell i Sioux Falls är tvungna att dela på sängarna. Om ett par hyr rummet för bara en natt skall sängarna stå minst två fot från varandra. Vidare säger lagen att det är förbjudet att älska på golvet mellan sängarna.

Nebraska
  • Alla hotell är skyldiga att tillgodose varje gäst med en ren och pressad pyjamas.
  • Inga par, förutom om de är gifta, får sova nakna tillsammans.
  • De får inte heller ha sex om de inte har på sig ovan nämda rena vita pyjamas.

Idaho
  • I Coeur d'Alene är det tryggt att ha sex i bilen. Polismän har inte rätt att gå fram till bilen och banka på rutan. Därimot får han köra fram till bilen bakifrån, tuta tre gånger, vänta tio minuter och sedan gå fram och undersöka bilen.

New Jersey
  • Älskande i Liberty Corner kan inte ha mysigt i bilen. Om de skulle kom åt tutan riskerar de att få stränga fängelsestraff.

New Mexico
  • I Carlsbad är det lagligt för par att ha sex på lunschrasten om bilen har gardiner som hindrar att andra kan titta in.

Main
  • I Rumford är det förbjudet att bita husvärden, oavsett hur mycket han förtjänar det.

Vermont
  • Det är förbjudet att få baktändning på bilen i Rutland.

Litet roligare inlägg

Jag tänkte att jag kunde bryta min lilla mörka trend och slänga upp lite roliga sitat om olika saker. De flesta är dock tagna från skrattnet.se så kika gärna in dit för mer humor.

Barn talar om kärlek
"Jag tror att det är meningen att du ska bli skjuten med en pil eller nåt, men resten ska inte vara så smärtfyllt."
Manuel, 8 år


Hur känns det att bli kär?

"Ungefär som en lavin där du måste fly för ditt liv."
John, 9 år


Spelar det någon roll hur man ser ut?

"Det hänger inte alltid på hur du ser ut. Se på mig. Jag är stilig som bara den, och jag har inte hittat någon att gifta mig med än."
Brian, 7 år



Åsikter om kärlek:

"Jag är för kärlek så länge det inte händer när det är något bra på TV."
Jill, 6 år

"Kärlek är löjligt... men jag kan tänka mig att pröva det någon gång."
Floyd, 9 år


"Kärleken hittar dig, även om du försöker gömma dig. Jag har gömt mig ända sedan jag var fem, men flickorna hittar mig hela tiden."
Dave, 8 år


"Kärlek är det viktigaste som finns i världen, men baseboll är ganska kul också."
Greg, 8 år


----------------------------------------------------------------
SPORTGRODOR

Den tog i magen... långt ner i magen... det gör väldigt ont när bollen tar så långt ner i magen...

Dunga tar Baggio bakifrån... de känner ju varandra sedan tiden i Fiorentina.


Ah, en bit avklarad iaf.

Var på Socialen idag och pratade i över en timme. Efter det fick jag en hel del saker gjorda och nu väntar jag bara på ett samtal från vårdcentralen.

Jag måste visst prata med en psykolog på vårdcentralen för att antagligen efter det bli sjukskriven. Visste faktiskt inte man kunde bli sjukskriven när man är arbetslös, men min käre dam på socialen sa att det var vad hon tyckte jag behövde.

Sjukskriven som arbetslös kan man visst bli om man mår på ett sådant sätt att man hade sjukskrivit sig om man jobbat och mått likadant. Måste erkännas att hade jag någonsin mått så som jag mår nu och vart på ett arbete så hade nog min chef tvångssjukskrivit mig.

Så, nu är det bara att vänta iaf. Hoppas de ringer idag så jag får det ur vägen, hatar ju att prata med psykologer. Enligt min erfarenhet är det en bunt människor som redan vet allt så inget man själv har att säga är av betydelse. Nu kanske det inte är så med alla och gudarna ska veta att jag knappt pratat med någon utan jag har bara dåliga erfarenheter från dåliga kuratorer från min barndom.

Jaja. Blir jag sjukskriven så får jag iaf alla mina bidrag utan att behöva bekymra mig om hur många jobb jag sökt. Söka jobb som arbetslös är ett arbete i sig som min socialtant sa och arbeta ska man inte behöva göra när man är sjukskriven.

Kommer ju ändå söka jobb, men slipper pressen att ha "rätt antal" jobb uppskrivna på ett jekla A4:a. Skönt att slippa den pressen. :)


Till er arbetare där ute vill jag förövrigt bara meddela att jag gör mitt bästa för att hitta ett jobb, jag vill faktiskt inte leva på er skatt. Fast jag har jobbat mycket iof så jag tror nog att jag har betalat skatt nog för att det ska finansiera mina bidrag ett tag framöver iaf. Men det känns endå alltid som att man är en snyltare när bidrag från skattekassan är det man har att leva på.

So sorry to all you hard workers out there, I envy you. :)

Jag förstår inte...

...all den jekla yran av resande hit och dit och propagerande överallt som hålls varje gång USA ska välja en ny president. Det märks verkligen att det är köp & sälj vargarnas mecka. Den som säljer sig bäst kanske blir president, tjohoo...

Jaja, det är likadant i det här landet. Men inte med samma ofantliga summor pengar. Om deltagarna hade vart med i samma TV program en gång i veckan fram till valet och sagt vad de tänkte göra för att förbättra politiken i det landet och tagit de pengarna som nu går till deras kampanjer och skänkt det till välgörenhet så hade de ju kunnat hjälpa så enormt många människor.

Men nej, nej... Sälja in sig hos folket är viktigare än att rädda det. sorgligt.

Presidentvalet i Aftonbladet

Ps. Vad faan har en 70 åring där att göra igentligen, han ska pensioneras, inte ställa up i valet till president!

Jävla skit!

Jaha, så har man suttit här och mekat iordning bloggen till att bättre passa in på hur jag mår just nu. Inte ledsen, inte deprimerad heller direkt, men jag känner mig, ja ehm... mörk i sinnet.

Tyvärr ballade hela skiten ut och den headern jag la upp hamnar som bakgrund lite överallt på sidorna när man kollar. Har testat allt jag kan tänka mig, men skiten vill inte försvinna så nu ger jag upp för idag. Ska till socialen och prata med psyk om 5 timmar typ, känns drygt haha...

Ajja... Ett glas vin till...


Edit: Fixade det, gött... Bara formulärfälten kvar då, de kan ju inte bara skina vitt som de gör nu, bländas ju av det hehe
Men det är morgondagens projekt...   ....om jag orkar. :P

Sömn del 2

Ah, kl. 5 på morgonen sitter lilla jag här fortfarande...
Verkar ju inte som att jag lyckats vända mitt dygn rätt än men jag vet att det fixar sig nu iaf. Morsan ringde igår (Lördag) och tjatade om att jag skulle kika förbi och käka middag hos henne och min hjärna får det till en vinn-vinn situation då jag får gratis mat och hon får "äran" att träffa sin son.

Jag är enda barnet så jag har rätt att skriva så, man ska vara bortskämd när man saknar syskon. (jag har iof syskon på sätt och vis, men det är en annan historia).

Mitt sömnproblem ligger ju iaf mycket i att jag inte har någonting jag behöver, eller måste göra på dagarna. Jo, städa då, men det är ju enbart för min skull, ingen annan är beroende av att jag gör ett skit just nu och att då dra sig upp tidigt på dan för sin egen skull enbart, det är inte direkt den bästa "moroten" .

Men morsan snackar om middag, det innebär att jag måste vara klar och utanför hennes dörr vid 15-tiden imorgon. Det kanske inte är den tidigaste stunden på dan då man snackar om att kliva ur sängen, men det innebär att jag måste gå upp en bra stund innan dess och fixa iordning mig, duscha och allt annat. Och framförallt, inte dra ut på tiden ispringandes en jekla morgonrock. (det har hänt)...

Förrutom detta så har jag ju tid på socialen kl. 9 på måndag (just det, den där tiden som igentligen inte skulle funnits), och det innebär att jag har ett tidigt möte där andra förväntar sig att jag ska dyka upp i tid. Så på måmdag har jag antagligen fixat min dygnsrytm igen, för möten eller arbete där jag ska infinna mig, missar jag aldrig.

Sen återstår det ju att se ifall jag kan lägga mig i tid oxå. Men men... Jag vet varför jag inte lägger mig i tid iaf. Det beror på ren rädsla.

Med alla saker som e galna i mitt liv just nu så är nog den ekonomiska biten värst. Jag har ringt runt och skjutit upp en massa räkningar som borde vart inne redan i december och det var inga problem med det. Jag har t.o.m. en polare som är villig att låna mig nägra tusenlappar den 25:e nu i Jan om jag skulle behöva, så allting ordnar sig nog.

Men fram till dess så hatar jag att gå och lägga mig. På kvällen är alla kontor stängda, all post blivit lämnad och man kan inte nå något företag. Det är först då jag kan slappna av. På dagarna kan det dimpa ner påminnelseräkningar på något jag glömt, de kan ringa om saker jag måste göra, etc etc.

Jag sitter varje kväll och tänker att jag ska vara vaken bara en liiten stund till, för jag vet att så fort jag somnat så blir det nästa dag, och jag orkar inte med nästa dag, jag vågar inte lägga mig tidigare så att jag får stå ut med "nästa dag" igen. Nepp, att vara vaken, det är mitt sätt att skjuta upp nästa dag från att knacka på dörren...

Dags att dumpa mannen/kvinnan?

Hehe... Satt och kollade igenom gamla bilder då jag hittade ett kul litet dokument :P
Lägger upp den här så kan ni ju använda den om ni tycker det behövs hahaha...

Klicka bara på bilder för att få upp den i full storlek. :)

Sömn del 1

Kan ju säga direkt att mitt lilla försök att komma isäng i tid igår så jag skulle orka upp tidigt idag inte fungerade speciellt bra. Var vaken till efter midnatt endå och sov till tolv idag.

Men...
Jag vaknade helt utvilad, full av energi (och inte den destruktiva) och mådde hyfsat bra. Så något gott fick det väl med sig antar jag. Känner mig iaf pigg och frisk som en nötkärna just nu, får se hur länge det sitter i och vilken tid jag slänger mig i säng ikväll.

Igentligen skulle jag vilja ta några glas vin och gå ut med glada vänners lag idag. Men en koll på ekonomin säger att jag inte kommer göra mer än ta en kopp kaffe idag, som resten av veckan med andra ord.

Nåväl... Nästa helg ska jag garanterat festa lite iaf, måste ju dricka för att glömma när man fyller gubbaår :P

Trött men inte hemma

*suck*

Det går aldrig riktigt som plannerat.
Idag skulle jag vara hemma hyfsat tidigt och se till att vända dygnet tillbaka. Tekniken för att fixa det är min väl beprövade "vara-vaken-ett-dygn-i-sträck-så-jag-tuppar-av-på-kvällen". Den funkar alltid, eller ja, alltid om jag bara ser till att få mitt feta arsle hemmåt i tid.

Sitter just nu på stammisfiket och dricker gratis kaffe, varm choklad och lånar datorn för att skriva det här jekla inlägget. Vet inte ens om jag skriver det här inlägget i ett tappert försök att skriva av mig eller om jag bara ville se till att inte lämna en dag oskriven.

Faan vad jag hatar att vara arbetslös förresten. Har varit arbetslös (eller till arbetsmarknadens förfogande, som det så vackert kallas) sen Augusti nu och jag hatar varje dag som går . Jag är inte den personen som trivs med att bara gå hemma. Det fungerar de veckorna jag har min dotter, då ägnar jag ju min uppmärksamhet mot henne och veckorna flyter förbi medans vi hittar på roliga saker att göra. Bada, bygga snöborgar eller bara mysa framför en Disney film funkar utmärkt för mig då.

Men ensam hemma, ja då blir det mörka tankar som smyger sig på, jag känner av hur tomt det är i min lilla lägenhet och det känns verkligen som jag är den enda levande varelsen i världen. Inte kul alls, men förjekla deprimerande. :(

Läste Metro idag igen, inga nyheter ens värt att nämna, tror det var den tråkigaste Metro på länge. De andra tidningarna har jag inte ens rört. Vill inte veta om andras olyckor, har ju tillräckligt med mina egna.

Ringde socialkontoret idag med, duktig som jag är, men jag måste ha låtit hemsk i luren för hon bokade in mig direkt nu på måndag Kl. 9. De har ingen mottagning förrän tidigast kl. 10 i den här stan igentligen, men hon tyckte verkligen det lät som att jag behövde hjälp. Hon erbjöd hembesök idag till och med, och att ta med sig en psykolog ifall jag skulle behöva prata. Underbar människa, men eftersom lägenheten såg ut som ett bombnedslag hade jag ingen vidare lust att släppa in någon i mitt hem nu. (jag har diskat och tvättat iof)

Så, nu på måndag, på en tid som inte ska finnas, ska jag träffa socialsekreteraren och några psykologer för en genomgång av min ekonomi och mitt psyke. Ska bli intressant, fast samtidigt är jag livrädd. Har avsjutt "hjärnskrynklare" ända sen jag hade en horribel erfarenhet av en jekla kurator i 9:an.

Att något som hände för över 14 år sen kan sätta sådana spår. Undrar om den människan ens vet om vad hon gjorde?   Nej, det vet hon nog inte, hon var ju en arbetskollega till mig på mitt jobb på skolan sist och hon verkade lika korkad nu som då. Fast det var skönt att över halva lärarkåren verkade dela min uppfattning om henne.

Ah, blandat och rörigt här, precis som i mitt trötta huvud. Antar jag behövde tömma ut lite skit i skrift endå.

Oroar mig för en annan också och önskar jag var hemma nu så jag kunde få reda på ifall allt är ok eller inte...

Ändringar, ändringar...

Jag har idétorka när det gäller utseendet på den här jekla bloggen, men jag har gjort lite småändringar iaf.

Den största ändringen är länksamlingen. Då jag bara kommer ha andras bloggar länkade där så har jag döpt om "länkar" till just "Andra bloggar" och kopplat loss det från vänstermallen till en egen mall. Ändrade även utseendet lite och ökade storleken och länkegenskaperna för att den skulle synas mer, allt för att göra mer reklam för andras bloggar. Snällt av mig va? :P

Ikväll (om jag orkar) ska jag bara flytta den boxen till toppen så den syns på en gång när man besöker den här eminenta bloggen.

Just nu är ändringen endbart gjort på den "blå" sidan, så om ni har valt att ha sidan rosa (vilket jag inte kan förstå varför isf för den é skitful :P) eller kör "pure" så syns ingen förändring.

Lev väl :)
Busfröthea

18 Januari 2008 - Morgonjävel

Me me meAh, vilken jekla natt det vart idag(?), har inte lyckats få en enda minuts sömn. Tankarna i huvvet har hållt mig vaken. Det är förjekla jobbigt att man inte kan stänga av hjärnan när man vill och bara tuppa av i sängen.

Nu sitter jag här, kroppen skriker efter sömn medans hjärnan verkar ha fastnat i en loop i sitt jekla sätt att rabbla upp saker som måste göras. Jag får inte sova nu, jag måste springa runt på stan som en tok och prata med "rätt" människor innan klockan blir för mycket.

Förhoppningsvis somnar jag i tid ikväll så att min dygnsrytm kommer tillbaka.


Men men...
Och inte nog med det, om åtta jekla dagar ska man behöva tänka på att man blir ett år äldre. *suck* Tycker inte jag behöver fylla på med åren längre, är gammal nog. Min barnasjäl känner hur kroppen växer ifrån... Inte kul alls..

Roligt citat

Kollade på "Roast of Chevy Chase" där en massa kändisar sa en massa elaka saker om Chevy Chase medans han var tvungen att sitta och lyssna (Vilket en "roast" innebär). Självklart var alla elakheter meningen att vara humoristiska med.

Men ett citat från Richard Belzer (Law & Order:Special Unit) var jag bara tvungen att ta med här.

"The only time Chevy Chase had any funny bone in his body was when I fucked him in the ass"

Jag saknar träsket.

Jag minns en tid då jag läste alla dessa seriestrippar.

TRÄSKET


ZITS


Ah, de är fortfarande roliga :)

Oh, jag visste något....

Och som tack för att jag kunde hitta ett vettigt svar i min kundskapskälla (läs: jag svarade rätt på en gåta :P) så blev jag visst länkad några dagar på Queenies blogg. Självklart länkar jag henne här med.

Och om någon råkar kika förbi min blogg i jakt efter något intressant så vet ni en väg att gå isf :D

En frus syn på giftemål.

Eftersom vi är gifta så är allt ditt mitt,

och allt mitt är mitt.

Bilder igen...

Eftersom jag ändå var i full färd med att lägga upp bilder på släkten på pixbox så tänkte jag att jag lika gärna kunde lägga upp en samling bilder på lilltjejen från året som gått...

http://www.pixbox.se/alb687666


Det är bara att glo vetni :)

Släkten är värst...

...på pixbox.

Jag har lagt upp ett album fullmatat med bilder på min förfärliga släkt (:P) på pixbox.se.

Om det är av intresse så kan det kollas här:
http://www.pixbox.se/alb687122

17 januari 2008

Japp, i brist på fantasi döper jag numera mina fina inlägg efter datumet det handlar om, eller ja, just nu iaf och jag plannerar att fortsätta med det men om jag lyckas göra något så som jag plannerar det återstår ju att se.

Idag har jag vart lite duktig, i alla fall om man jämför med resten av veckan, för att inte tala om månaden som gått. Jag har massor av saker jag måste göra för att mitt liv ska kunna fortsätta fungera och jag har skjutit upp allting hela månaden vilket inneburit att det bara blivit värre. Men idag har jag i alla fall pratat med min hyresvärd som jag tänkt göra sen slutet av december, sökt lite fler jobb, sökt reda på det där numret jag saknade och viktigast av allt, jag har köpt kattmat. Kattmaten är ju iof bara uppskjutet sen igår då jag glömde köpa med mig det så jag hade en jekla hungrig katt idag. Som tur är för kattstackarn så gick jag och köpte maten redan i förmiddags innan jag åkte till stan, annars hade det nog varit djurplågeri på gång här.

Som alla andra dagar den här veckan så har jag avslutat tiden på stan med flera timmars kaffedrickande på stammisfiket. Kaffet blev jag ju bjuden på så det var ju trevligt iaf, tror jag börjar bli lite bortskämd med det.

När jag satt där idag så lästa jag igenom Metro, Aftonbladet och GT. Jag måste erkänna att jag gillar Metro. De fyller inte ut sina sidor med en massa skit så som "kvällstidningarna gör, utan håller sig till ganska kortfattade nyheter där de försöker att bara få med det viktigaste.

Nu så är det ju iof så också att jag verkligen avskyr dagens "kvällstidningar" och tycker inte de har rätt att ens kalla sig just det. När jag var liten så betydde "kvällstidning" att det var en tidning som kom ut på kvällen, fylld med nyheter som "morgontidningarna" missat för att det hänt under tidig morgon eller förmiddag. En "kvällstidning" var något jag blev ivägskickad av min mor eller mormor vid 18-tiden på kvällen för att se ifall affärerna fått in den än. Den skulle komma in runt 18-tiden, men det var förseningar ibland.

Fanns den inne så köpte jag den, fanns den inte så var det bara att antingen vänta in den eller springa tillbaka och göra ett återbesök senare.

Men dagens jekla "kvällstidningar" de kommer på morgonen numera precis som vilken annan jekla tidning som helst och då missar de förmiddagens händelser precis som alla "morgontidningar" också gör. Om man nu har en morgontidning som dimper ner i brevlådan lagom till kaffet (som iaf jag dricker på morgonen) så finns det ju inte mycket behov att köpa en kvällstidning, eller?

"Men kvällstidningarna har ju mer än bara de lokala nyheterna" säger den smarte då. Sant! Men inte mycket, är det verkligen någon nyhet av vikt så slängs ju de nyheterna smidigt in i morgontidningens extrasidor som de har för just händelser i andra städer och länder.

Det här är ju uppenbarligen ett problem som "kvällstidningarna" lagt märke till, men de har då kommit på den perfekta(?) lösningen. Hey, vi slänger med extrasidor och extratidningar med en massa skvaller om kändisar. Ja!

Och det är just detta jag hatar med dagens "kvällspress". De har tappat fokus på vad som är nyheter och vad som är ren skit (oj, ursäkta, skvaller menar jag). I dagens GT (eller om det var aftonbladet) så fylls hela förstasidan upp om att en av deras reportrar blixtopererats för en okänd sjukdom. Det låter ju ruggit. Nu var det säkert jättehemskt för reportern i fråga då han fick en infektion i ögat som gjorde att hans näthinna höll på att lossa, så när han väl tog sig till sjukhuset efter en längre tids synproblem så opererade de ögat på honom, sydde fast näthinnan igen och han kommer som bäst få tillbaka halva synen. Ja, det är jättehemskt, men när barn svälter, människor blir kidnappade, barn blir stulna! Är då hans ögonfel en så jävla stor nyhet?

Nej jag tycker inte det. Sen får ni andra tycka vafaan ni vill!


Nåväl, har vart mycket skit idag och jag skriver som en blind jekla kråka, jag skriver mer än bra :P

Lite roligare saker fanns ju iaf att läsa i Metro idag. Påven skulle besöka ett universitet för att inviga Det Akademiska Året t.ex. Men han ställde in besöket eftersom eleverna på universitetet sittstrejkade mot att han skulle komma och 67 professorer hade undertecknat ett dokument mot hans besök. Varför detta, jo citat: "Påven är vetenskapens fiende!"

Lite roligt det där, för det stämmer väl en del antar jag, men desto roligare att en så känd och eftertraktad besökare inte var välkommen och faktiskt då "stannade hemma."


Ja, vad fanns det mer för nyheter idag... Jo, facebook växer kraftigast i Svergie jämfört med i resten av världen och hela facebook fördubblar sitt medlemsantal var 6 månad (i genomsnitt). Detta stod inte på förstasidan som tur var, för så jekla intressant är det inte. :P

En sak jag inte förstår mig på mer. (ja, blir bara tjat det här, men skönt att skriva ur sig lite) En pappa är anhållen för att ha misshandlat sin 7åriga son på lekplatsen, mitt framför alla andras ögon. Han hade dragit sin son i håret, daskat honom och slagit honom flera gånger i ansiktet.
Jag fattar inte hur man tänker när man gör så mot sitt eget barn. Hans ursäkt på polisstationen var ju inte att han ångrade sig, eller att han tappade kontrollen och skämdes. Nej, nej. Han visste inte att det var förbjudet i Sverige att slå sitt barn i uppfostringssyfte!

Nepp... Världen är en plats jag igentligen inte vill ha runt mig känns det som i sådana här fall. :(



Ett tillägg...

Att komma hem efter en dag på stan och upptäcka att någon man bryr sig om verkar må dåligt är inte roligt. När den personen tror att det skulle vara jobbigt för mig, eller fel av denne att om den personen slängde ur sig lite av vad som var skit med livet idag så har jag bara en sak att säga.

Det är aldrig jobbigt eller fel att prata om det, om man känner att man klarar av det. Bekymra dig inte för mig, skulle jag någonsin tycka att det blir förmycket, då säger jag faktiskt till att vi får prata mer om det en annan dag. Jag bryr mig faktiskt, så behöver du prata, prata!. Om du inte vill, så skit i att prata. Men strunta aldrig i det för min skull. Det är du som mår dåligt och då är det du som ska vara i centrum för omtanke.

Det slutade så konstigt, så jag ville bara säga det. Hoppas du inte tycker jag är dum som skrev det här.

Linda Perry

Ah, sitter man här en natt igen med tankarna i huvudet och dämpad belysning. Att lyssna på Linda Perrys "Success" gör ju inte tankarna gladare direkt.

Men jag gillar Linda. Något med hennes mörkare låtar slår an en stämma i mig, och det känns som att man har någon som förstår en när man sitter och grubblar över skiten i ens liv.

Inte många vet vem fröken Linda är har jag märkt. Hon är nu en av världens mest kända låtskrivare, även om hon inte är så välkänd bland "den vanliga människan". Mest känd är hon nog som sångerska i 90-tals bandet "4 Non Blondes" som hade en hit med sin enda skiva. (ad nu faan den hette)

Här kan ni lyssna på låten Success av henne iaf:

Linda Perry - Success

Barn kan ibland göra saker vuxna bara drömmer om...

Den här killen kan sjunga t.ex. och inte dåligt...

Det är ju pinsamt att vara man ibland

LoveMonkeysSatt och kikade på "Most Extreme" på femman där de går igenom de tio mest extrema djuren innom en viss kategori. Just denna gången så handlade det om de mest extrema djuren när det kommer till parningen och sökandet efter kärleken (eller behovet att fortplanta sig, välj själv :P).

Det är ett ganska intressant program trots att det är amerikanskt. Min syn på alla amerikanska "extrema" serier är annars att de överdriver allt med en fanatiskt "häftig" röst som ska lägga tyngd på precis allting, men i det här programmet funkar det ganska ok.

Nu undrar ni kanske vad min fina överskrift har med djurs fotplantning att göra? Allt! *suck*
Under programmets gång så jämför de alltid olika aspekter av djuren med människan. De gick igenom djur som lockar till sig motpartnern med hjälp av dansen t.ex. och jämförde det med människans sätt att dansa. Forskning har t.ex. visat att en kvinna undermedvetet kan bedömma en man efter hur han dansar för att det visar på hans koordination och uthållighet. Denna forskning var nog jekla gammal dock, eftersom det skulle bedömma chansen att mannen skulle orka hjälpa till med barnen. Nja, det funkar kanske så nu, men i programmet så la det tyngden på det på ett sådant sätt att man hörde att det var självklart att kvinnan skulle ta hand om barnen och att mannens hjälp bara var ett plus. Som ensamstående pappa så stör jag mig alltid på sånt.

Det som fick mig att skämmas över att vara man var när de drog upp ett test några "forskare" hade gjort där de testat hur olika raggningsrepliker fungerade. Det är ju pinsamt hur lite motstånd vi män har igentligen.

En man hade testat två olika raggningsrepliker och "forskarna" hade kommit fram till att en man lyckades 60% mindre med en replik som "Jag slår vad om att jag kan supa dig under bordet ikväll" jämfört med en kommentar som "Det här är lite pinsamt, men jag skulle verkligen vilja lära känna dig."

Nu är väl inte det något pinsamt med detta, det pinsamma är när de testade hur kvinnors raggningsrepliker fungerade på oss män.

Kvinnorna lyckades 100% med kommentaren "Hej!".


Faan vad dåliga vi män är igentligen...


Lilltjejen bakar peppakakor.

Satt och kollade igenom lite filmer och kort på datorn då jag hittade en liten film på lilltjejens pepparkaksbakande. Hon anstränger sig verkligen med degen haha :)

Glashjärtan...

Ta av dig kläderna
bli förälskad i mig
kände värmen i händerna
det var det vackraste hon känt i sitt liv

Och hela stan de pratar nog
Om oss två men det får vi ta
Och jag kanske är förlorad men vem bryr sig om sånt
När du är vackrast i världen och allt jag vill ha

Och jag vill ha dig om morgonen
Och jag vill ha dig på kvällen
I ett drama inpå natten när solen går ner

Men om du hör hjärtat slå
Var försiktig när du stänger och går
Vi är de enda som verkligen får
Ingen som städar upp efter splittrade glashjärtan

....

Manligt klimaterie?

Ja, kan en man hamna i klimateriet?

Om det är möjligt att hamna i klimateriet som man så har jag definitivt hamnat där nu. Jag har märkt att mina känslor kan te sig väldigt ehm... ...Stormiga är nog en nära beskrivning.

Jag kan sitta glad och pigg och bara titta på TV så rätt som det är så kippar jag efter andan och känner nästan tårar komma, och varför? Jo, en jekla reklam för blöjor gick på TV och visade upp några bebisar krypa runt! Vad är det här???

Ok, jag kan erkänna att ända sen min dotter kom till denna värld så har jag alltid blivit lite tårögd av allting som visas med barn och jag antar att det är ganska normalt (jag hoppas det iaf :P), men nu på senare tid har det blivit lite väl mycket. Det kan närmast jämföras med känslan när man har panikångest fast med en djup "Åhhhh" känsla.

Värst är det när det handlar om sorgliga händelser där barn är inblandade. Om jag bara skulle släppa allt där så hade jag kunnat vattna alla växter i huset (och jag har faktiskt en del "riktiga" växter).

Nepp, det är inte bra alls.

En låt som polaren gjort.

Jimmy Welleby - Änkesång

Scrubs är som en beskrivning av mitt psyke.

Nu menar jag ju inte direkt att mitt psyke är en komedi på ett sjukhus (fast det hade ju vart jekla kul isf :P), men ju mer jag ser på Scrubs, desto mer känner jag hur mitt psyke ändras lika mycket som det programmet. Jag älskar verkligen Scrubs, men jag trivs inte med ett sådant psyke hehe...

Det som gör Scrubs så förbannat bra är hur de kan skämta om det mesta på det mest fantastiskt absurda sätt för att en sekund senare gräva sig djupt in i människans tankar om livet. Hur det är att älska någon, olycklig kärlek, att förlora någon nära och så mycket mycket mer.

Ett av de bästa komediserierna som finns får mig alltid att gråta. Ena sekunden skrattar jag så jag tårarna sprutar och i andra sekunden sitter jag där med tårfylda ögon och halvöppen mun och bara känner hur hemskt livet kan vara. Detta blandar de så bra så att man samtidigt får känslan att livet fortsätter, oavsett vad som händer, och att man inte är ensam om alla dessa saker.

Sen tror jag att jag är lite kär i Dr. Elliot Reid eller Sarah Chalke som hon igentligen heter. :)

Hehe...

Satt och kollade igenom bilderna från 2007.
Har tillfälligt kopplat in nätagget från min compaq till den datorn som nätdelen brann för så att jag kan kolla att allt annat fungerar. Tyvärr är ju compaq så dumma i huvvet att de inte gör som alla andra och kör med standard på utformningen av sina saker. Så med andra ord så passar bara compaqs delar till compaqs datorer.

Min dator ser ut så är nu tack vara det:

Tyvärr funkar det ju inte att ha den i lådan
så den får ligga ovanpå lådan istället och
den jekla datalådan måste ligga ner :P



Nåväl, det var ju inte det som var det roliga med bilderna jag kollade igenom (förrutom då att de fanns kvar, det var ju en rolig upptäckt :P). Nej, det som var roligt var att se alla saker man gjort under året 2007. Som när jag skulle raka av mig håret t.ex. och tänkte att man kunde ju leka lite innan man rakar av allt, det ska ju endå av alltihop sen endå.

Så här blev det när man lekte med trimmern...

Visst var det vacker haha :P




Ajja, datorn verkar ju fungera som den ska nu så det var nog bara nätdelen det var fel på. Skönt det, men måste skaffa en ny som passar i lådan för den kan inte ligga öppen såhär när man har både barn och katt som springer runt i lyan.

Ah.. nu ska jag sova.. Godnatt!

Attans skitdator!

Satt och testade ett jekla tråkigt spel på datan idag så dog hela skiten och en lukt av brännt gummi (tyckte jag iaf) spred sig i rummet. Ajja, tänkte jag först, bara datakräket som låst sig igen, det händer ju. Startade om datorn några gånger, eller ja, jag försökte starta om den utan att någonting hände. Efter ett tag gav jag upp och drog ut strömkabeln från nätagget ibak istället. Jeklar vad jag brände mig. Nätagget var glödhett och det steg en väldigt fin rökstrimma från det.

Så här sitter jag nu med dator nummer 2 (jag har tre :P) och försöker fundera igenom vad jag ska göra nu. Måste fixa ett nytt nätagg, det är ju självklart, men tills dess? All information, filer och sökta arbeten ligger på gamla datorn. För att inte snacka om hela 2007 års fotograferande (utan backup) så jag hoppas verkligen inte hårddiskarna passade på att krasha samtidigt. Näe, usch, det får de inte ha gjort...

Nåväl, nu ska jag göra annat och försöka sluta grubbla på det.

Första bilderna...

Tänkte jag skulle lägga upp lite bilder för att se hur det fungerar... Here goes. :P

En lilltjej påväg att tvättas och en lilltjej som omvänds till datanörd :)

Lite musik i ruskvädret...

Sitter du ensam framför din dvd med 8 sekunders filmad brasa som brinner?
(Min mor, moster och någon kusin gör det iaf :P)

Lite halvdyster, men fin musik kanske passar?
Här ska jag försöka slänga in lite musik iaf, bara jag får den här cp-bloggen att sluta ändra koden automatiskt. Min kod funkar, men inte bloggens, så varför måste den ändra den? :(

Jaha...

Japp, då har jag mekat en stund här nu och jag ska försöka att inte tröttna innan jag är klar (Har en tendens att inte avsluta mina små projekt)

Än så länge är det bara två små saker som stör mig med det här stället.
Jag skulle vilja ta bort bloggens namn från att skrivas automatiskt mitt på logotypen (vilket jag just nu löst med en ful punkt som namn) också skulle det vara underbart om man kunde få den här sidan att fungera med scribefire då det är ett grymt smidigt sätt att uppgradera bloggar på.

Men förrutom det, och min totala oförmåga i att meka med xml kod så är jag ganska nöjd med det här stället.

Framtiden får utvisa hur nöjd jag är :P
 

[5 Januari 2008] Min dotter kläckte detta helt spontant :P

"Pappa, vet du? Du är en tuffis ibland."


Jaha...

Usch vad jekla krångel det är att ställa in den här skiten. Kör fyr-färgs-blått just nu bara för enkelhetens skull. Men ramar, länkar o dyl måste ändras (ja allt igentligen, men jag ehm tränar). Nu e det iaf dags för mig att sova så jag drar mig undan nu...


Byé byé

Ps. Du är underbar, bara så du vet :)

Min sida som den är just nu...

är bara ett test för att jag lättare ska kunna avgöra hur utseendet blir på de olika mallarna. :)

image1
Var ju tvungen att testa lägga upp en bild med så min dotter fick rita en :)

RSS 2.0