En datornörds helg...

Juppz. Helgen spenderades som den sanna datornörd jag ibland råkar falla tillbaka på. Har spenderat två dagar med formaterande, installerande, partionerande, omformaterande, ominstallerande, ompartionerane... blah blah...

Men faan. Nu är jag nöjd. Ordning och reda (fattig även en fredag :P) blev blir det iaf.. Fast det är iof söndag nu. hmmm..

Har en fin dator nu iaf. Fina trygga Windows XP ligger och puttrar på sin egna del av hårddisken medans Windows 7 i betastadiet flyger fram på en annan del. Och det mest fantastiska... Allt funkar helt suveränt. Fick hacka registret lite i båda för att de skulle dela mappar med varandra (bild, video, musik och sparmappar alltså) så att alla program i de olika versionerna delar på samma filer. Funkar perfekt. Kör jag ett spel i XP och sedan startar det i Windows 7 så är det bara att köra vidare på samma sparfil. Samma gäller programmen. MSN, Photoshop mm funkar minst lika bra. Ett klick på mappen "mina dokument" tar mig till samma filer oavsett utgåva av windows som körs...

Ah.. Nu kan jag soooova... (nja, jag har sovit på nätterna faktiskt :P)



Förrövrigt kommer jag skaffa mig Windows 7 så fort det släpps, det är helt underbart :D

Partionering åt helvete...

Partionerade hårddisken igår. Hårddisken som windows låg på. Inga problem alls, gjort sånt förr och vet hur det fungerar. Nu råkade det tyvärr bli fel på programmet halvvägs genom partioneringen så hela hårddisken "fuckade upp" sig och nu har jag ingen dator (igen) utan måste installera om allting (ytterliggare igen).

Innan jag ens kan starta en ominstallation måste jag krångla runt med massa annat för att kunna komma åt hårddisken och spara mina mail m.m. All mail ligger ju på hårddisken och vissa räkningar (som bredbandet t.ex) kommer som en faktura på mailen. Månadens ligger t.ex. i brevlådan just nu och utan den kan jag ju inte betala utan måste ringa dem nästa vecka och få den omskickad.

Varför ska allt krångla för? *suck*

Vet hur det är...


Idag brann det i ett hus på gården...

Juppz. Vaknade av ett sms där kompisen undrade om jag sett huset som brann. Undrade vad han snackade om, lyfte blicken och kollar ut genom balkongfönstret.

Att jag missade det är otroligt. Brandkår, polis och massa folk. För att inte snacka om rök. Men nej nej, jag har suttit inne lugnt och inte sett det.

Ibland är jag otroligt blind!


Bild från min balkong

   
Huset frammifrånHuset bakifrån

Man begraver aldrig något helt...

Alla människor råkar ut för stora händelser i sina liv. Saker som påverkar dem extremt mycket, både positivt och negativt, saker som man tar sig vidare ifrån med tron att man är klar med det.

Idag insåg jag hur fel man kan ha. Allting ligger kvar, alla händelser, allt. Det ligger där, gömt under en tunn hinna så att man inte ser det. Sen räcker det med en liten händelse, ett samtal. Ja, det kan vara precis vad som helst, men det smäller bara till och sen så är hinnan borta, alla sakerna ligger framför en helt synligt igen och man hamnar i en liten inre konflikt av känslor och tankar.

Jag tror ingen kan begrava något helt. Allting handlar om hur mycket man lurar sig själv. När man väl upptäcker att det finns kvar där är det alltid med samma förvåning. Vissa är snabba att begrava det igen, innan det hinner slå rot. Andra fastnar i tankegångar som inte funnits där på flera år och grubblar åter igen över det som man svor att aldrig mer grubbla över.

Se frammåt och ta varje dag som en ny möjlighet till undebara saker är ett fantastiskt sätt att leva, men det fungerar inte alltid.

Tyvärr.

Lösning funnen...

Efter allt problem med både facebook och microsoft sidor så är jag äntligen tillbaka till ett fungerande internet. Det visade sig att det fanns en bra anledning (bra o bra iof :P) till att de sidorna inte fungerade som de skulle. Det visade sig att min isp (bredbandsleverantör) hade problem med de sidorna och inte jag, så det var inte mitt fel och inget jag kunde göra något åt.

Nu fungerar internet, men under en period hade jag ett annat problem som störde skiten ur mig. Allt funkade fint tills jag startade en torrent. Så fort torrenten startade nerladdning av filer så dog hela mitt internet och jag var tvungen att starta om datorn för att det skulle fungera igen.

Visade sig efter en massa sökande och fixande att det var mitt antivirus som efter senaste uppdateringen krävde att jag stängde av vissa saker först. Mitt antivirusprogram kände nämligen av att en massa "paket" skickades från min dator (torrents skickar ju lite hit & lite dit till de som delar/tankar samma torrent) och mitt antivirus program antog att jag blivit infekterad av en okänd trojan som tagit över min dator och skickat allt.

Inget jag kunde göra mer än vara frustrerad över att jag inte visste :(

Ps. Det finns gott i allt som händer, om du inte hittar det så beror det på att du inte kollat tillräckligt :)

RSS 2.0