Sliter mitt hår i frustration...

Som om jag inte har haft hela huvudet fullt med annat att bry mig om och dagarna packade med saker att "fixa" så ska den här jekla teknologin vi har börja krångla med mig med.

Jag har en hel del datorvana och vet hur man fixar det mesta. Funkar det inte på de sätt jag kan komma på själv så kan man oftast "googla" sig till svaren. Men nu, nu är jag helt körd. Fattar inget...

Först så börjar det med att facebook krånglade. "Hittar ingen sida..." har jag fått som svar på mina försök att gå in på facebook och jag har lugnt antagit att det bara varit något fel på deras sida. Men sen visar det sig att ingen annan har haft minsta problem att komma in där så felet låg enbart på min dator.

Nu idag/natt så nådde problemen toppen.
¤ Jag kan inte logga på msn
¤ Jag kan inte komma åt microsoft sidor
¤ Jag kan inte hitta facebook

Hade jag fått upp att sidorna inte hittades så hade jag bara antagit att det varit något fel mellan mig och internet (datorn felkonfigurerad, Windows krånglar, min isp har problem). Men nej nej. Dels så verkar alla andra sidor fungera felfritt så internet funkar ju. Steam har inga problem att hålla just deras "vänner-lista" igång så det är inget glappande.

Nej nej..
MSN funkade i 5 min ett tag efter att jag stängt av windows egna brandvägg, efter det fick jag problemet med "portarna" som är ganska vanligt med microsofts skitprogram, men denna gången funkade inget av försöken att fixa det (regga dll-filerna på nytt, nollställa winsock etc). Nu funkar det inte alls.

Det som förbryllar mig mest dock...

Facebook funkar inte alls. Jag kommer till en typisk "reklam/länksida" som man brukar komma till när den adressen man söker inte är registrerad. Detta gäller alla underkategorier på facebook.com med så inte bara startsidan. Det gäller även den svenska adressen (facebook.se). Samma jävla fel. Och under tiden vet jag att polarna lugnt kollar facebook utan problem, så problemet ligger ju hos mig (eller min isp vilket jag seriöst börjar misstänka blivit hackade).


Så här ser "min" facebook uppenbarligen ut. :S


Efter att nu kört igenom med 3 olika anti-Ad/spy prog, 2 antivirus program och diverse register/cookie/cashe-rensare så har jag slut på alternativ. Sitter här och bara svär.
Dessutom har jag min mors dator här som jag skulle fixa iordning och jag testade att koppla in den mot nätet med exakt samma slutresultat som min dator. Att hennes dator med Vista (mot mitt XP), som inte har vart i kontakt med min dator eller mitt nät innan, får samma resultat som min dator gör att jag misstänker min isp desto mer.

Om någon annan har haft samma problem, har samma problem, känner någon med samma problem. Eller vafaan, har en enda tanke om saken så dela gärna med er.

Nu ska jag gå och lägga mig och svära i sängen istället.. G'natt!

Citat på Englishka :P

Holding on to anger is like grasping a hot coal with the intent of throwing it at someone else; you are the one who gets burned.

//Buddha

Dubbla personligheter?

En kluven personlighet?Ja, vad är det jag lider av?
Dubbla personligheter?
Kluven?
Beslutsångest?
Dålig frisör i stan?

Nej nej. Jag bara lekte lite innan jag rakade av alltihop. Jag har kommit fram till den saken att en kvinna lätt och snabbt fixar sig lite extra med smink och kläder om hon vill känna sig lite piggare och lite ja, fräschare.
En man däremot har inte riktigt lika lätt om han vill "fixa till sig" lite extra. (jaja, män kan sminka sig o allt det där, men jag gör det fan inte :P). Nepp. Ska jag t.ex. kunna känna mig lite extra tillfixad, då gör jag bara som så att jag låter allting växa ohämmat under en tid, sen rakar jag bort det och känner mig genast både piggare o fräschare. Bara som en kul grej.

Och när ändå allt ska av. Ja, då kan man väl lika gärna leka lite innan, eller? :P

Värt att fundera på?

Ett rörigt skrivbord tyder på en rörig hjärna.
Vad betyder då ett tomt skrivbord?

En energisk helg...

Nu ligger lilltjejen och sover, äntligen. De gånger man känner så är de gånger man kan vara säker på att man gjort av med för mycket energi de senaste dagarna.
Jag förstår inte varför man som förälder ens tänker tanken på att gå på gym. Jag vet att jag inte behöver det iaf.

Nepp. Hela den här helgen har varit non-stop aktivitet. Känns så iaf.

Fredagen börjar med att vi vaknar på morgonen vid 07:30. Upp och äta lite frukost och bara mysa lite framför barnkanalen. Jag hinner slänga in lite tvätt i maskinen (som ligger kvar :P) och diska upp det lilla som finns att diska från kvällsmaten kvällen innan och frukosten nu.
Dagen flyter på i ganska lugnt tempo. Både jag och lilltjejen håller oss inne, spelar lilltjejens princess-spel lite (födelsedagspresent) och lite spel på datorn (lär dig läsa/räkna/engelska). Middagen står på bordet kl. 15:00 och innan dess har vi hunnit med en tur till affären och mellanmål (jaja, vi var ute lite till affären då...).
Kl. 16:00 ringer det på dörren och tre glada ungar står där. "-Får vi komma in och leka?" är frågan som far ut i kör och in far de för att med hjälp av liltjejen, se till att alla bevis på att ordning i lägenheten försvinner. Kl. 18:00 struntas det i bolibompa och istället är det ut på¨gården som gäller för att sedan ta en tur över till grannen (som är far till en bunt av ungarna) för ytterliggare vilt lekande. Jag är ju naturligtvis med hela tiden, ingen lugn och ro.
Kl. 20:00 är det sängen för lilltjejen och kompisbesök för mig då en annan vän i området kommer förbi och håller mig sällskap. Det är ju trevligt och lite mer avslappnande iaf.
Frammåt natten sover lillan och jag går också och lägger mig.
Slut på en hyfsat lugnt fredag endå...

Vaknar 08:00 på lördagen av att lilltjejen hoppar på min mage och säger att hon är hungrig. Bara att kila upp och göra frukost och ytterliggare en stund vid barnkanalen.
Kl. 09:00 är det dags att sluta slappa och vi gör oss iordning båda två. Av med morgonrockarna (lilltjejens är sååå mycket snyggare än min), på med kläder, borsta tänder/hår, och börja fixa för dagen. Det blir till att göra mackor, kaffe och packa ner badkläder.
Kl. 11:00 är allt iaf klart så gott som och jag pratar med mamman till Hannah, lilltjejens polare som skulle med till badhuset med mig och lillan.
Kl. 12:00 har vi alla lyckats mötas upp och tagit oss till badet där vi plaskar runt som om det inte existerar någon morgondag (fint beskrivet va? :P) och både min dotter och Hannah spenderar sista timmen med att hoppa ettans trampolin om o om igen. Ingen av dem har hoppat den förr och nu testade vi den en gång och de fick aldrig nog. Skitkul. De var i full mundering med flytkuddar på både armar och rygg då ingen av dem kan simma mer än tre simtag, men jeklar vad kul det var. Jag hoppade lite jag med då jag är tok-förtjust i hopptorn och trampoliner. (bara simma runt runt blir ju så förbannat tråkigt i längden :P hehe... ).
Kl. 14:30 klär vi på oss och jag upptäcker att korken till Hannahs sprite inte var påskruvad när jag la i den. Hon hade sagt till mig att hon glömt sätta på korken men jag såg att den var på när jag plockade ner allt så jag tänkte inte på att den kanske inte var åtskruvad. Klantigt! Under hela duschandet och bastandet så simmade min fina nya mobil och min digitalkamera runt i sprite och båda är nu helt döda :(.
Kl. 15.00 Står vi i kön på McDonalds för att slänga i oss en skräpig men snabb middag innan det bär iväg hemmåt med buss. Kan inte ringa någon av Hannahs föräldrar och säga att vi är på väg då telefonen är ur bruk och den fungerade ju som klocvka med så all tidsuppfattning var borta.
Kl. 17:00 är vi hemma med bussen och Hannah hämtas av sin pappa medans jag packar om min och lilltjejens väska. Som tur är hade jag min gamla mobil kvar och kunde ringa och säga att vi var hemma så Hannah kunde hämtas, och ringa polaren och min mor och säga att vi var på väg. Lilltjejens farmor skulle vara barnvakt åt lilltjejen då jag lovat att vara barnvakt åt polaren vid 18-tiden (snacka stress här :P). Polaren och hans fru har två söner, en i lilltjejens ålder och en yngre, och de hade blivit bjudna på middag den här lördagen. Då de inte känner någon som kan ta deras barn en stund så har de inte mycket "egen tid" och jag tyckte de förtjänade det så jag ställde upp. Eftersom jag inte skulle sova där, utan de skulle komma hem på natten så tyckte jag däremot att det var bättre att lilltjejen sov hos sin farmor då hon faktiskt älskar det men också för att det kändes jekla dumt att hon skulle somna hos polaren för att sen väckas mitt i natten för att åka hem.
Nästa gång jag åker till polaren kommer vara under dagtid med lilltjejen med däremot då hon och hans barn kan leka och ha det kul.
Kl. 02:30 kommer polaren iaf hem (skippar lämnandet av liltjejen och allt hos polaren tills dess :P) och jag tar på mig och går hem till min mor och sover på soffan där. Dels bor min mor några hundra meter från polaren och dels så ville jag vara där när lilltjejen vaknade på morgonen.

Söndag...
Kl. 08:00 väcks jag av en glad lilltjej och en glad mor för frukost och lek. Sedan leker jag och lilltjejen medans morsan plockar undan.
Kl. 10:40 kommer lilltjejens mamma och hämtar henne för att skjutsa ut henne till danskursen hon går på varje söndag.
Kl. 12:20 lämnar lilltjejens mamma henne hos oss igen och det blir middag hos farmor en timme senare.
Kl. 14:00 har vi lekt klart hos lillans farmor och åker hem.
Kl14:20 är vi hemma och jag hinner plocka undan lite grann innan ungarna knackar på dörren och vill leka med lilltjejen. Sen är det kaos-artat liv i lyan fram till 20:00 då alla ska hem till sig och sova.
kl:20:20 ligger lilltjejen i sin säng efter kvällsmat och tandborstning och snarkar djup.

Kl. 20:30 känner jag att det var helvete vad fort helgen gick, och jag behöver definitivt inte gå på gym...


Kl. 22:00 Är jag inne på sista raderna på bloggen och inser att detta inte är ett blogginlägg utan en rapport över en helt sjukt fullbokad helg. Men jag är nöjd, lilltjejen är nöjd och vi kommer båda vara med om flera helger hoppas jag. :)

Godnatt!

Så sant...

En del vet vad de inte vill.
En del påstår sig veta vad folk vill.
En del vad folk borde vilja.

När ska vi lära oss vad vi själva vill?

Gammal gubbe!

Gick genom stan på kvällen idag och såg den gamla vanliga "kyrkbussen" där. Det är en buss från kyrkan dit man kan få komma in en sväng och ta sig en gratis bulle och kaffe medans man värmer sig lite och snackar all möjlig skit.

När jag kollade in genom bussens fönster så reagerade jag lite på hur de som satt där såg ut nästan som småungar, och då slår det mig, jag var ju en lika liten skit när jag brukade sitta där, jag har blivit gammal!

Ibland kommer det som  en fet smocka i ansiktet.

Barnskor med 8 cm platå?

Satt som vanlig och funderade på allt mellan himmel och jord denna kväll.
Det är konstigt, men hjärnan går alltid på högvarv på kvällarna, allting i mitt liv gås igenom, och allt annat med för den delen.

Nåja, kom att tänka på att min dotter lyckats växa till sig till hela 112 cm lång vilket fick mig att vidare tänka på den stundande resan till Liseberg i sommar. För att få åka det mesta där så måste man vara 120 cm lång, så det fattas 8 cm för att lilltjejen ska kunna åka de riktigt roliga sakerna. (hon älskar ju allt som skrämmer slag på en vanlig gubbe som mig :P).

Chansen att hon växer 8 cm ytterliggare innan sommaren är ju minimal (och skulle hon det så blir det läkaren för att se vad i h-vete hehe), så funderar på om man ska ta och skaffa ett par skor med extra stora sulor. 8 cm för att vara exakt.

Någon som har ett par över, eller vet var man kan köpa? Storlek 29-30 borde funka. :)

Art - Not my cup of tea...

När man kollar runt lite bland bloggar och andra slags sidor så hittar man mycket intressant. Den här bilden tycker jag är fantastisk t.ex. Kan inte beskriva riktigt varför, men den bara tilltalar mig.


Kolla in Rob Sheridans sida för att se den och flera andra i högre upplösning. :)

Så sant...

Twenty years from now
you will be more disappointed
by the things that you didn't do
than by the ones you did do.

So throw off the bowlines.
Sail away from the safe harbor.
Catch the trade winds in your sails.

Explore, Dream, Discover


Mark Twain

RSS 2.0